Velkommen tilbake!

Første uke tilbake på Møre FHS etter Tyrkia, og det er da kjempepositivt å høre at livet her på skolen ikke har vært det samme mens vi har vært borte. Vi har nok lekt med tanken om at vi organiserer en liten del av aktivitetene her på skolen og at vi kanskje er den mest høylytte klassen, men å høre at gangene har vært tomme og at det har vært alt for stille er litt tilfredsstillende.

Ikke en hel masse har skjedd denne uken, ingen store turer helt enda.

10807621_10153298268497542_999712379_o10578522_10153298267142542_782579300_o

På mandag startet vi dagen som vanlig med valgfag før lunsj, tilbake til den gode gamle rutinen. Men etter lunsj fikk klassen prøve seg på noe helt nytt for oss alle, nemlig tradisjonell kinesisk kampsport. Vi fikk en «mester» som hadde kommet helt fra Universitetet i Beijing, Mr. Ann. Vi begynte med å lett generell oppvarming for så å bli delt inn i to grupper, A og B. Etter vi også hadde funnet oss hver vår partner kunne vi begynne med bevegelser. For å gi dere lesere en kort oversikt over hvordan dette foregikk, hadde vi alle fått utdelt hver vår pinne eller stokk, og bevegelsene vi ble lært samsvarte med partneren vårs bevegelser. Vi lærte på en måte kinesernes svar på Capoeira, alt vi lærte den dagen var flere og flere bevegelser for å trene opp koordinasjon, og det ble også i lengden ganske utmattende. Etter første dag med kampsport vil jeg si at vi alle var ganske gira på mer og følte at de hadde mestret dagens utfordringer.

På tirsdag startet vi dagen med å snakke om Tyrkia innad i klassen, Tor-Erik hadde laget et lite hefte han ville at vi skulle fylle ut mens vi satt der. Noen skrev korte konkrete svar på de mange spørsmålene og andre skrev litt lengre og mer omfattende svar, men det blir uten tvil mye morsomt å lese for Tor-Erik. Etter lunsj var det tid for mer kampsport, Mr. Ann lærte oss litt om fallteknikk som enkelt og greit er hvordan man stuper kråke, ruller over en skulder, slår hjul og andre turn «ting». Vi fortsatte økten med flere bevegelser til «dansen» vår, og selv om det var krevende med å lære så mange bevegelser på så kort tid, var det ingen store feil når vi demonstrerte det vi hadde lært på slutten av økten

På onsdag før lunsj måtte vi låne bort klasserommet vårt til Afrika klassen som skulle få en liten opplæring i massasje med Christian, så vi tok oss friheten til å okkupere deres klasserom fram til lunsj. Vi startet planleggingen til oppholdet vårt i Hoddevika neste uke. (Mer om hva vi gjorde der i neste ukes blogg). Etter lunsj hadde vi vår siste økt med kampsport. Vi fikk en gjennomgang om selvforsvars teknikker som fikk mange av oss til å føle oss ganske «badass». Etter det var det tid for de siste bevegelsene vi skulle lære, mange av oss kom til et stadiet hvor det ble litt mange bevegelser å huske og tempoet var kanskje ikke det raskeste når vi gjennomgikk det, men alle klarte å fullføre med entusiasme. Utrolig tilfredsstillende å høre at vi hadde vært kjempe flinke elever, og at vi hadde lært på 3 økter hva Mr. Ann vanligvis bruker 2-3uker på å lære en standard klasse. Etter et litt fjollete gruppebilde var vi ferdig.

10756922_10153298268517542_1095230692_o

På torsdag var vi på Høyskolen i Volda for å ta del i Utdannings Dagene. Vi fikk en introduksjon til fagene som ble tilbudt på Høyskolen i Volda, og på Høyskoler i nærheten. Når vi var tilbake på skolen var det første rom-vask på over 5 uker, ikke det morsomste å gjøre, men nødvendig. Samme dag ble klubben arrangert, noe som lagde mye liv og lyd nede i  matsalen, for oss andre var det vanlig program med valgfag og/eller fritidsaktiviteter.

På fredag var det samme gode rutine med valgfag, ikke noe utrolig spennende å rapportere fra den dagen. Vi er som vanlige sosiale og avslappete på ettermiddagen, men hender jo nesten alltid at noen av oss ikke klarer å sitte rolig og tar seg en tur og trener, eller arrangerer noe ballspill i gymsalen. Men på kvelden var alle Adventure klassene på Rokken i Volda, ikke for å drikke, men for å få med oss et skredkurs og få se et par kule foredrag om på skred og bestigning av Slogens tøffeste side.

På Lørdag hadde vi et seminar ledet av Daglig leder/Sjef på Aktiv Trening (Aktiv Trening er treningssenteret som ligger nærmest skolen). Etter et spennende foredrag om helse livstil og aktivitet fikk vi en god treningsøkt i gymsalen ledet av foredragsholderen vår. En tøff dame som fikk presset oss tidlig på en lørdag. Etter seminaret var mange så utslitte at de gikk å la seg for noen timer, oss andre gjorde vel ikke så mye mere enn å halvsove rundt omkring på skolen. Etter middag var det mange av oss som enda ikke hadde kommet oss helt og trengte et par timer til å senga før kino på kvelden. Lørdagskveld så vi nemlig en film om 3 brødre som hadde dratt på en utrolig tur ut på Bjørnøya, en veldig isolert øy langt mot nord. Det hadde de reist på lang og på tvers av den 178 km² store øya, boltret seg i fjellene og surfet rundt på mange av de idylliske strendene. Det var uten tvil mange av oss som var giret for den kommende tiden etter å ha sett den filmen.

På søndag hadde kjære Kjetil (Nattevakten og skolen «fjellgeit») ordnet med egg og bacon til frokost, var mange av oss som var tidlig nede og forsynte oss godt den morgenen. Det var en regnværsdag, men allikevel dro Øyvind og Haakon S ut på jakt, de kom begge tilbake til middag slitne og uten fangst. Vi andre hadde slappet av med boblebad, dasket foran tv-en, spilt fotball i gymsalen og vasket klær før neste uke. Etter middag ble det organisert Super Alias i peisestuen, som egentlig bare var vanlig alias med en mime kategori, men med kjempemasse vinnerinstinkt og energi, ble det som alle aktiviteter her både morsomt og litt utslitende.

Det var også en dag vi hadde bålkos i Mosemarka, den dagen Tor-Erik var tilsyn. Kjempe koselig tur, mange syklet, noen får gikk med Jøtul, og en del kjørte på grunn av lang vei innover.

Tror ikke det er så mye mer å legge til denne uken, blir mer å ta opp i neste blogginnlegg 😉

10176959_10153298266402542_436228291_o

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.