Uke 6

Uken startet med valgfag som vanlig, og etter lunsj møtte vi i klasserommet for litt orientering om hva vi skulle gjøre i den kommende uken. Tirsdagen skulle vi i bassenget, og onsdagen skulle vi gå topptur til Vallahornet (giiraaa!). For at vi skulle være litt mer rustet til topptur, lagde Mads en imponerende tabell på tavlen der han skrev om viktige ting å sjekke før topptur, starten av toppturen, og underveis i turen.

Tirsdagen var det klart for bassenget, men før vi dro dit hadde vi en gjennomgang av hjerte-lungeredning i gymsalen med Christian. Vi øvde oss på dukkene Annie og Anne, mens vi hørte på sangen «Smooth Criminal» der Michael Jackson synger om nettopp Annie.

livredning gymsal annedukke
Livredningskurs i gymsalen

 

Da vi kom til bassenget var det klart for livrednings»testen» for å fullføre svømmemerket den store havhesten i bronse. De fleste av oss hadde gjennomført alle svømmeøvelsene som kreves for å få svømmemerket og manglet bare livredningen. Men Øyvind, Olav og Ross som hadde vært skadet og syke sist gang vi var i bassenget, måtte ta alle øvelsene + livredningen på en økt. Men flinke som de er var ikke det noe problem 😉

livredning svømmehall annedukke
Henriette redder Annedukken fra å drukne
svømmehall livredning
Henriette redder Marianne

 

Dagen i bassenget ble også brukt til eskimorulle, stuping, hopping og annen lek. Vi koste oss!

Store havhest bronse
Den store havhesten i bronse

De fleste av oss er nå stolte bærere av den store havhesten i bronse, som vi kan ha på militæruniformen til neste år for de av oss som skal det.

 

Onsdagen var det klart for det som mange av oss vil kalle ukens høydepunkt, nemlig topptur til Vallahornet! Solen skinte, himmelen var blå, og en minibuss med gira ekstremsportelever satte kursen oppover mot pumpehuset. Men veien var glatt, og bussen skled, så da spente vi på oss skia og gikk av sted.

10994664_10153084131295883_885019400_n
Foto: Haakon Schiøtz

 

topptur vallahornet
Foto: Nils Andreas Smith-Erichsen

Torsdagen spilte vi volleyball og rumpefotball i gymsalen, veldig gøy! Etter lunsj fikk vi besøk av to elever fra Sund fhs som hadde vært på en åtte ukers studietur til Guatemala. De fortalte om blant annet forskjellen på fairtrade og ikke-fairtrade kaffeplantasjer, og det de hadde å fortelle gjorde sterke inntrykk.

Fredagen var det valgfag før lunsj, og etter lunsj ble skolen gradvis tømt for elever da det var tid for vinterferie. Ekstra trist var det å ta farvel med våre kjære afrikajenter og kinaelever som vi ikke vil se igjen før etter påske, men samtidig får vi snart sett Sør-Amerika klassen igjen! 🙂

Takk for oss!

-Ross og Marianne

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.