Uke 49 – Koruke, juleverksted og assistentenes elevkveld.

Hejhej allesammen!

Nå er det endelig jul og denne uken begynte vi med koruken! Tirsdag 1. desember var alle klassene klare for sang og moro i gymsalen. Instruktøren vår het Birgitte, og skulle lære oss mange forskjellige sanger og sangteknikker. Vi ble delt opp i ulike grupper, etter hvor lys stemmen din er. (Gruppene var, bass-mørkeste, tenor- lyseste blant gutta , alt- mørkest blant jentestemmene og sopran- lyseste)

Tirsdagen gikk egentlig bare ut på å prøve ut forskjellige øvelser for å varme opp stemmen og litt teori. Etter lunsj fikk vi prøve oss ut litt på noen av sangene hun hadde plukket ut.

Onsdag var vi klare for nok en dag med kor, og idag skulle vi synge enda mer enn gårsdagen. Men først skulle vi repetere et par teknikker og varme opp både stemmen og kroppen godt. Onsdagen begynte vi på en av hovedsangene, Carol of the Bells (spilles blant annet i Alene Hjemme 1 ;))).

Torsdag var siste dagen, da skulle vi finpusse på Carol of the Bells og Something got a hold of me. Mot slutten av dagen skulle disse fremføres for resten av skolen i matsalen før middag. Kanskje ikke et proffkor, men ble ikke så aller verst!

På lørdag var seminaret JULEVERKSTED. Man kunne velge mellom rundt 5 grupper, der man enten kunne lage pepperkakehus, pynt, konfekter eller godteri. Det er nå i jula en konkurranse om finest gang og rom, så pyntegruppa jobbet hardt med dette. 5 på ekstremsport var med på å lage pepperkakehus, sluttresultatet ble en nisseslede, 9 knekte reinsdyr og 2 veldig små nisseverksted. En gjeng med 7-åringer hadde sikkert klart å lage noe finere. Men gøy var det 🙂

IMG_8865

Etter gode 4 timer med juleverksted skulle assistentene ha elevkveld i peisestua. Det ble servert tikka masala med ris til middag. Alle kledde seg ut, noen mer enn andre selvfølgelig. Assistentene mekket en rå forestilling, med masse moro. Blant annet hadde de stelt i stand konkurranse, der hver klasse skulle stille med 2 STERKE alver. Klassen vår stilte med Åshild og Gard, som tok seieren (som vi alltid gjør). Taperne, altså Sør-Amerika, skulle spise den sterkeste chilien man finner på butikken. Det var ikke bare hysterisk morsomme innslag, men Henriette hadde også laget tidenes fineste sang som tok for seg verdensproblemer i dagens samfunn. Dette var både rørende, flott og trist på samme tid :’) Takk Henri for det. Kvelden endte med Alene Hjemme 1.

IMG_8859
Henriette prøvde seg på chilispisingen..
IMG_8853
Adrian (Sør-Amerika) og Jakob (x-sport) brukte hele dagen på å lage nissekostymene sine.

FullSizeRender

Klokken 5 søndag ettermiddag, gikk mange fra skolen i fakkeltog her i Ørsta for Redd Barna. Det begynte med julegrantenning og deretter gange til Frikirken i hagl og regn. Etter fakkeltoget ble vi servert varm kakao og boller.

 

IMG_8855
Fakkeltog og julegrantenning

Erlend M. og Ingrid

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.