Uke 47 Surfing og snø!!

Da var det på tiden med et nytt blogginnlegg og denne uken har vi da prøvd oss på en utrolig gøy, men vanskelig aktivitet, altså Surfing.

 

Mandag var det vanlig skoledag og som alltid starter dagen med en morgensamling, før vi så delte oss inn i de gruppene vi hadde valgt til valgfag. Etter valgfag var det å gå til lunsj for så å møte opp til den mandags aktiviteten du hadde valgt. Når folk var ferdig med enten å se film eller trene så var det endelig klart for middag. Etter middag skulle vår klasse møte i klasserommet for en rask gjennom gang av hva vi skulle pakke med oss for surfeturen til Hoddevik kommende Tirsdag. Vi fikk en pakkeliste og Håkon og Henriette viste oss noen små filmer av hvordan det var å surfe og tror de fleste i klassen begynte å glede seg mer og mer.

 

Så var Tirsdag endelig her og vi sto egentlig opp til vanlig tid siden vi hadde fått beskjed at vi skulle være klar for avgang klokken 08.15 sharp. Når alle var møtt og alt var i bilene var det klart for avgang. Selve turen til Hoddevik gikk ganske greit, det tok ca 3 timer fra skolen og til hvor vi skulle bo. Vi bodde på et «vandrehjem» kalt Lapoint som da på forskjellige steder rundt i verden har utleie av surfebrett og bo. Etter å ha fått lagt sekker og alt på plass så var det å finne fram våtdrakten og gjøre seg klar for surfing. Vi delte oss opp i to grupper hvor den ene gikk ned til stranden sammen med Tor-Erik for å prøve og surfe, mens den andre var oppe og slappet av til det var deres tur. Nede på stranden fikk vi velge oss et brett som vi mente var grei størrelse for oss og været som var. Vi fikk en kjapp og grei gjennomgang av et par ting som var greit å vite innen surfing og noen regler vi måtte forholde oss til. Så var det da endelig å komme seg ut i vannet, det ble mye kaving og slossing med de store bølgene, men man så at folk begynte å forstå litt etter litt hva som fungerte og hva som ikke gikk så bra.  Etter begge gruppene hadde vært i vannet så var det opp for å lage middag. Når alle var gode og mett på taco så ble det litt kortspilling osv.. før folk begynte å gå til sengs.

 

Hoddevik12287313_1015422651813991_1427918212_o

På Onsdagen var det å komme seg opp og få i seg frokost for å så være påkledd og klar utenfor klokken 09.30 for å gå ned og surfe. Vi hadde først en session på rundt 2 timer med surfing før det var lunsj og en kjapp tur bort til Ervika som er en nesten helt lik surfeplass, men litt mer egnet for de mer viderekommende surferne. Når vi kom tilbake til Hoddevik var det på tiden med en tur til i vannet. Folk begynte å få det mer til nå og det var en del som klarte å komme seg opp og stå. Dagen videre gikk til mat og avslapping før siste dagen med surfing.

ErvikaErvika

 

Torsdagen var siste dagen med surfing og uheldigvis var det ikke så mye bølger denne dagen, men folk fikk prøvd seg på noen litt mindre bølger. Når vi var ferdig med å surfe så dro vi opp for å hive i seg noe mat før vi dro tilbake til skolen. Turen tilbake tok ca 3 timer og når vi var tilbake begynte de fleste med å pakke ut og slappe av.

 

HoddevikCarsten og Halvard

Denne helgen var det fri helg og på Fredag når vi var ferdig med morgensamling, valgfag og seminar begynte folk å dele seg og dra. Noen hadde planlagt å bo på hytten, noen skulle bli på skolen og noen valgte å dra tilbake til Hoddevik. Vi som dro til Hoddevik ble overreasket over å komme til et snødekket landskap, mens for en dag siden var det null snø og sol.

 

På lørdagen våknet vi tidlig til  at det snødde enda mer, noe som egentlig bare gjorde det mer fristende til å komme seg ut for å surfe. Dagen viste seg å bli helt rå, grunnet store fine bølger og stort pågangsmot. Vi valgte å ha en lang på session på stranden for å så komme seg i bilen og dra hjem til Ørsta igjen. Vell hjemme i Ørsta ble vi møtt av snø, veldig mye snø og vi fikk da en ide om å lage et skihopp på plenen på skolen.

 

Søndagen er som alle andre Søndager på skolen, enten slappe av eller gå ut og finne på noe morsomt. Vi valgte å bruke dagen til å hoppe på skihoppet vi hadde lagd dagen før. Utover dagen var det flere og flere som kom tilbake fra turene de hadde vært på og resten av dagen gikk til avslapping og prat.

  • Erlend & Borghild

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.