Uke 47 – Challenge accepted

Heiii bloggen!

Ny uke, nye utfordringer: 30-dagerschallengen er i gang! «Hva er en 30-dagerschallenge!?», tenker kanskje du? Jo, det er en challenge aka utfordring som varer over 30 dager, i dette tilfellet helt fram til siste skoledag før jul. Hver og en i klassen valgte en eller flere utfordringer en skal utføre. Utfordringene skulle naturlig nok være utfordrende og noe utenfor komfortsonen. Vi skal jo utfordre oss på folkehøyskole! Etter valgfagene på mandagen satt vi i klasserommet og Tor-Erik skrev opp utfordringene på tavla for å få oversikt, noe som fra hans side kan sees på som et risikoreduserende tiltak slik at vi ikke sniker oss unna så lett. En av Martin sine utfordringer er å gå opp til gapahuken hver dag, som ligger bak skolen i bratt fjellterreng. Frida skal slutte å snuse, mens Martine skal si at hun er glad i noen hver dag. Dette ser vi på som en gylden mulighet til å gjøre noe som vi kanskje har hatt lyst til å gjøre en stund eller som ekstra motivasjon til å for eksempel trene. Mandagen gikk til valgfag, planlegging av «challengene», husstell og pardans for de som ville delta på kvelden.

På tirsdagen startet vi perioden vår med kampsporten Kung Fu med Master An! Det var morsomt og utfordrende og det krevde konsentrasjon og vilje til å prøve noe nytt. Master An lærte oss starten på et bevegelsesmønster med forsvar og angrep. Selv om Master An verken snakker norsk eller engelsk, forstod vi hva han mente gjennom kroppsspråk og lyder. Etter lunsj var det skating på tapetet i selveste Ørsta skatehall. Nybegynnerne fikk litt opplæring av skateguruen assistent Tobias, mens de mer erfarne fikk leke seg i den store pumptracken. Vi koste oss og mange fikk utfordret seg selv til ett nytt nivå med nye triks.

Onsdagen startet med Kung Fu og vi lærte fortsettelsen på bevegelsesmønsteret. Vi merket at vi fikk bedre kontroll etterhvert som vi fikk øvd og lagt på flere bevegelsesmønstere. Senere fikk vi en liten forsmak på randoneetoppturene som venter oss. Vi fikk utdelt skredutstyr: en søkestav, en spade og en skredsøker. Vi lærte litt om utstyret og fikk lekt oss med skredsøkeren. I tillegg fikk vi en liten innføring i styrkeøvelser av rektor Staxrud som vi kan bruke for å trene til toppturene. Nå kjenner vi at vi gleder oss til de etterlengtede randoneeturene. Endelig!!

Det siste bevegelsesmønsteret lærte vi på torsdag og Master An var veldig fornøyd med oss. Han sa at det vi lærte på tre dager var noe elevene hans i Kina bruke tre uker på å lære. To og to fikk vise foran de andre hva vi hadde lært og etter det måtte vi ta farvel med Master An. På kvelden var det tid for Klubben. Det var første gang klassen hadde ansvaret for å arrangere Klubben. Dette er som er et tilbud skolen har for funksjonshemmede fra Ørsta og Volda. Vi hjalp til med underholdning, salg av pizza og kake, leker, dans, prat og morro. 

Fredag gikk til valgfag og supergod salatbar til lunsj. Etter middag hadde klassen et møte der vi planla Baliseminaret som vi skal ha neste lørdag. Vi skal vise resten av skolen hva vi gjorde på Bali ved hjelp av poster plassert rundt på hele skolen der alle skal delta på aktiviteter. 

På lørdagen befant hele skolen seg i gymsalen, for kjøkkensjefen Ingeline hadde nemlig swinget seg fra kjøkkenet til dansegulvet for å ha swingseminar for alle elevene! Vi er nå klare for å rocke dansegulvet på juleballet som begynner å nærme seg. Mange på skolen har skaffet seg date denne uka. La det swinge! På kvelden var det Animasjon Japan sin tur til å arrangere elevkveld. Temaet var Japan og mange dukket opp med kreative kostymer. Fra klassen var det karakterer fra pokemon og mariocart og vi var også japanske skolejenter og ninjaer. Elevkvelden startet med en japansk elevmiddag og fortsatte med sketsjer om japan, filmer av animasjonsklassen, konkurranser med bl.a. wasabi og ikke minst tørre vitser. Den japanske kjelden ble avsluttet med den japanske filmen «Min nabo Totoro».

På søndagen det ble arrangert megapingpong i gymsalen. Megapingpong er pingpong – bare MEGA! De som ikke deltok på det dro på randoneetopptur til Melshornet og fikk prøvd nytt utstyr i strålende solskinn. Noen dro også før frokost til Flø for å teste sine Balibrett i norske farvann. Bønna derimot, som kom inn i verandarommet og forstyrret oss nå, gjorde absolutt ingenting. 

 

Takk for denne gang, snakkes bloggen! Hilsen Petter og Martine ?

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.