Uke 42 – Elvekajakk og elevkveld

Mandag 18. oktober

Vi startet uken med den store handledagen på den lokale sportsbutikken. Det nærmer seg skisesong og utstyret må på plass. Skal si deg det svei litt i lommeboken 🙁

Tirsdag 19. oktober

Tirsdag lastet vi opp kajakker og våtdrakt i hengeren og kjørte ut på tur, klare for 3 dager med elvekajakk i Hellesylt (1t kjøretur fra skolen). Vi reiste tidlig og kom oss frem til Hellesylt Vandrerhjem. Her la vi fra oss tingene våre og ble delt inn i to grupper. Vi møtte vår instruktør Helge fra Fjord Nature før vi så dro ut i eleven. Vi dro til et mindre vassdrag hvor vi tok ut kajakkene våre og gikk gjennom litt grunnleggende info.

Deretter ble den ene gruppen sendt ut i båtene mens de andre dro tilbake til vandrerhjemmet for å øve på show, på lørdag er det nemlig klassens tur til å ha elevkveld. I elven gikk vi gjennom teknikk og hvordan vi skulle håndtere båtene. Vi lærte litt om hvordan strøm fungerer, og hvordan man kantrer. Vi øvde også på å velte og komme oss ut av kajakken. Etter noen timer i vannet med en del velting (ikke alltid med vilje), byttet gruppene.

Onsdag 20. oktober

Dag to kjørte første gruppe rundt i en time for å finne ett passende sted å øve. Over natten hadde flommen kommet til Hellesylt. Fossen raser igjennom byen, så vi måtte finne et sted det ikke var for mye vann i elven. Greit å ikke kaste en gjeng kajakk noobs i flommen. Vi endte opp i Hornindal ett stykke unna. Vi fikk likevel brukt dagen produktivt og ble enda mer komfortabel med strøm og båt. Vi øvde på t-redning som vil si at man ligger opp ned under vann og venter på at en annen kajakk skal komme bort til deg, så man kan bruke den til å vippe seg opp igjen. På slutten av dagen øvde vi på hvordan man bruker kasteline i praksis. Da hoppet en etter en ut i strømmen uten kajakk og ble reddet av linen. Gøy med mye strøm!! Vi var også en rask tur innom hoppetårnet i Hellesylt. Her varierer høyden fra 8-12 meter med flo og fjæren, og gjengen fikk avsluttet dagen med noen hopp. Klassen er selvsagt å se fra toppen av tårnet 😉

Torsdag 21. oktober

Torsdag var planen en siste dag i elven, men det var for mye vann i elvene. Vi er ekstreme med grenser ; ) Gjengen turet hjem i minibussen (gjennom snøstorm (!!)) og øvde heller på elevshowet.

Fredag 22. oktober

På fredag startet første periode med valgfag. Man kunne velge mellom blant annet skating, kajakk, origami, klatring, knivlaging, boksing og mer. Jakob melder god s fra asiatisk matlaging.

Lørdag 23. oktober

Elevkveld!! På lørdag var det klart for elevkveld. Underveis i lørdagsseminaret lagde vi 150 muffins, og gjengen fikset også hjemmelaget pizza til middag. Nervøse og spente gjorde vi klar til middag og barnemusikk i matsalen, og vi må si at resten av elevene imponerte stort med kostymene. Både Tomas toget, Pingu, Drømmehagen og mange andre var tilstede.

Etter to siste generalprøver var det duket for årers høydepunkt, ekstremsport sitt show. Vi kunne by på en drøy versjon av barnetv med både videohilsen fra barnetv-Margrethe og telefonintervju med Fantorangen. Klassen vår kan selvsagt ikke lage et show som ikke inkluderer litt stripping, og til og med Tor-Erik endte i bleie. Med drøye Dora og Peppa Gris sketsjer, Superquiz, sang, dans og muffins ble det en veldig vellykket elevkveld.

Søndag 24. oktober

På søndag var skolen bøssebærere for årets TV-aksjon og samlet inn penger til å støtte kampen mot barneekteskap. Alt i alt har det vært en veldig innholdsrik uke.

Ekstremsport out ✌️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.