Uke 42: Dykkersertifikat og klatring

Mandag:

Etter å ha spist frokost i Fethiye begynte vi nok en busstur, hvor reisemålet var Kas. På veien stoppet vi på en perle av en strand kalt Kaputas Beach. Her begynte vi fort med klippehopping, som ble stoppet etter at de fleste hadde fått noen gode hopp. Noen var på over 10 meter! Etter litt mer bading, lek og stek i solen spiste vi også lunsj. Så fulførte vi bussturen til Kas, hvor vi sjekket in på Oreo Hotel. Like etter begynte de fleste sitt dykkerkurs med å se undervisningsfilm ved et lokalt PADI-senter.

 

Tirsdag:

Dagen begynte med tidlig frokost før klassen gikk ned til hotellets basseng hvor flere dykkeinstruktører ventet. Her ble det lært alt grunnleggende om dykkerutstyr og alle fikk også gå under vann med utstyret for første gang og prøve forskjellige øvelser. Det var ikke mye klaging å høre, utenom at bassenget var veldig kaldt.

 

Onsdag:

Denne dagen var det tid for første ordentlige dykk i havet. Dykket skjedde fra en svær båt. I løpet av dagen fikk alle dykke til 12 meter og sett mange skilpadder. I vannet ble det gjort mye repetisjon av øvelsene som hadde ble gjort i basseng dagen før. På kveldstid (og for noen også utover natten) ble det pugget og lest mye, som en siste innspurt før teoriprøven.

 

Torsdag:

Torsdag var det igjen tid for nok et dykk fra båt. Denne gangen helt til 18 meter. Senere på dagen gikk klassen til PADI-senteret for å ta en avsluttende teoriprøve. Alle sto med glans og hadde nå fått sitt open water dykkersertifikat, unntatt en som fikk seg advanced open water 😉 Alle kunne stålt kalle seg ”recreational divers”.

 

Fredag:

Denne dagen dro vi fra Kas til Olympos, når vi ankom Olympos var det avslapping resten av dagen. Dagene vi Olympos ble tilbrakt på Deep Green Bungalows og i klatreveggen, vi traff på en backpacker fra Australia som bodde på hotellet i bytte med at hun arbeidet for de som eide det, og de var interessant å snakke med henne

 

Lørdag:

Denne dagen dro vi ut for å klatre der vi lærte hvordan vi skulle klatre i fjellet, også var det klaring på 4 tau + ledklating for assistentene. Etterhvert ble klatreveggen delt med engasjerte unger, det var gøy og samtidig litt irriterende, vi spiste lunch der vi ville alle dagene, resten av dagen var det middag og avslapning.

 

Søndag:

ble det litt mer avanserte ruter der vi fikk utfordret våre klatreferdigheter på både godt og vondt, mange fikk prøvd å utfordre seg selv og andre som var veldig gøy. Det var spesielt en av bloggerne(Moa) som klagde over for trange sko men hadde humøret oppe likevel, ellers var det god stemning

Plassen vi var på var veldig avslappende og rolig, og det var en helt annen kultur enn de var enn det var når vi windsurfet og dykket på grunn av penger og beliggenhet og så videre

DCIM100GOPROGOPR4001.
Oreo hotel, Kas
DCIM100GOPROGOPR4057.
Vrakrester, Kas.
DCIM100GOPROGOPR4072.
flyvrak, Kas.
DCIM100GOPROGOPR4101.
Klatrevegg, Olympos.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.