Uke 42 – BALI!!!

Hei Bloggen!

Litt sent, men vi har endelig funnet litt tid til å oppdatere dere på vår første uke i Bali! 

Uka startet med oppmøte på Gardemoen kl. 12:00 mandag morgen. Der møtte vi Sara og Martine som hadde mekka noen EKSTREME rosa t-skjorter for de av oss som hadde bestilt. Vi så dermed ut som en ordentlig turist-gjeng med matchende t-skjorte!

Tirsdag landet vi på Bali rundt 18:00 lokal tid, altså etter ca. 17 timer i lufta og en par timers mellomlanding i Qatar. Flere av oss sov ikke mer enn ett par timer i løpet av reisen, dette resulterte i at vi var en trøtt og sulten klasse som dro å spiste middag på PEPeNERO, Villaens «egen» restaurant. De hadde god mat, men det var mange som gjerne skulle hatt litt mer mat på tallerkenen. Etter middagen var det rett i sengs på alle og enhver.

Frokosten neste dag var heldigvis ikke før kl. 8, så de fleste fikk sovet litt før vår første hele dag på BALI! Først tok vi turen innom noen Surfe-Outlets hvor folk endelig kunne begynne shoppingen. De fleste åpnet lommeboka og skaffet seg alt fra bikinier til t-skjorter og skjortser. Deretter dro vi på Uluwatu Tempel der alle fikk beskjed om å passe godt på både mobilen og spesielt solbrillene sine. Der var det nemlig en del sleipe Aper. Apene stjal fra turistene, noen lokale ga apene mat, tok solbrillene og solgte de tilbake til turistene. Apene kunne også finne på å ødelegge brillene, så ikke et helt knirkefritt system, men ikke så alt for dumme de apene altså. Mr. Bali, rektor Martin, ofret sine fake billigbriller og fikk de frastjålet med vilje, turisten 5 meter lengre ned gjorde det derimot ikke med vilje…

Resten av dagen fikk vi ta vårt første bad, i tillegg spiste vi de lokale matrettene; Mi Goreng (nudler med kylling og et egg oppå) og Nasi Goreng (ris med kylling og et egg oppå) for første gang. Det har blitt mange av disse siden. 

Torsdag begynte Bali-turen for real! Frokosten var kl. 05:00…Ja du leste riktig! Frokosten bestående av brød, egg, grøt og mye frukt var oppspist før soloppgang. Klassen ble delt i to, gruppe 1 dro på surfing, mens resten (vi) skulle terrengsykle. Da stod Balis risåkre for tur, noe som var en perfekt tur for å se og utforske Bali sine forskjellige sider, samtidig som vi fikk en god oppvarming for videre sykling. I løpet av turen fikk vi gjennom sykkelguidene våre, Alit og Eddie, lokalkunnskap om alt fra Hinduistiske ofringer, hanekamper og lokal frukt. Vi fikk smake på ferske kakaobønner plukket rett fra treet, i tillegg fikk noen prøvd seg på å plante litt ris med de lokale.

Så kom fredag, ny dag nye muligheter! Da var det endelig på tide å teste surfeferdighetene våre. Etter litt utstrakt teoridel fikk vi endelig kommet oss ut i vannet. Til tross for shaky balanse og at mange gikk i vannet, klarte alle å komme seg opp og tatt noen bølger. Surfing var fett og alle digga det, en god start på alles surfekarierre. Senere på kvelden ble det SUP (stand up padling), der fallene fortsatte. Men mot slutten fikk alle bedre kontroll på brettet sitt. 

Lørdag var en litt annerledes dag, da skulle hele klassa være sammen (endelig) og vi skulle rafte på Balis elver. Fire og fire slengte vi oss i hver våre gummibåter og fikk sett den Balinesiske «jungelen», samtidig som vi fikk målt konkurranseinstinktene våre. Båten til Tor-Erik, Simon og Niris skulle hvertfall ikke komme sist (de skulle komme først!). 

Så var det siste dagen i uka, og da var det klart for frivillig paragliding på Nyang Nyang beach. Før dette stoppa vi på en kaffeplantasje, der de lager verdens dyreste kaffe. Denne kaffen er faktisk laget av avføringa til et dyr som har spist en vanlig kaffebønne.  Under paraglidinga var det mange som fikk sett Bali fra fugleperspektiv og fikk kjenne på luften under vingene. Bønna hadde hypa seg opp til dette lenge, og dette levde virkelig opp til forventningene og enda litt mer. Etter paraglidinga skulle vi ha litt nasi goreng og vi fikk føle på det balinesiske tempoet (jæævli treigt). Etter alle var mette og fornøyde dro vi til Uluwatu, der vi badet og så veldig spennende og eksotiske dyr i vannet.

Takk for oss!
Hilsen Marit og Edvard

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.