Uke 41 – Hoddevika

Denne uka var ekstremsport klassen i Hoddevika for å surfe. Vi bodde på Stad huset, som var et koselig hus rett ved stranden. Dette var vårt første møte med bølgene, og det resulterte i noen skader, men ellers var det veldig god stemning. 

Da vi ankom Hoddevika var det overskyet og små bølger. Vi fikk derfor en fin introduksjon til surfing i det rolige vannet. Vi holdt oss for det meste i de hvite bølgene denne dagen, og øvde oss på de grunnleggende surfeteknikkene. Etter 2 lange timer i vannet, var det godt å komme inn i varmen og få Tor Erik´s velkjente wrap – en middag alle kan finne noe de ikke liker.

Den andre dagen var det mer vind og større bølger. Ikke alle var like ivrige da vi skjønte at vi måtte inn i en våt og kald våtdrakt, noe som gjorde at det tok lang tid før alle sto klare på stranden. Men da vi endelig kom ut i vannet, ble stemningen i gruppa god, og vi hadde en perfekt surfedag. Dette helt frem til Tor Erik fikk et surfebrett i hodet, noe som resulterte i en ganske brå slutt på surfingen. Tor Erik måtte kjøres til Leikanger for en legesjekk. Legesjekken endte med et blått øye og tre sting, men han hadde heldigvis ikke hjernerystelse. Pga skaden måtte desverre Tor Erik forlate oss, men heldigvis kom surfelæreren Emil og assistenten fra Bali Linjen Ådne. De var med oss de neste dagene. Siden Tor Erik dro fra oss gikk han også glipp av den beste middagen som var kjøttboller og spagetti. 

Etter en moro kveld med Ådne og Emil var vi klare for den siste dagen i vannet. Under oppvarmingen denne dagen ble alle litt engstelige fordi det passerte en tonardo forbi oss, men vi kom oss alle ut i vannet.  Alle klarte å stå på surfebrettet og det var flere som dro lengre ut for å prøve seg på de grønne bølgene. Etter en lang og slitsom dag i sterk vind, var vi alle klare for en rolig helg tilbake til skolen.

Det som var spesielt med denne helgen, var at ekstremsportklassen var de eneste som var på skolen. Dette utnyttet vi maks ved å leke gjemsel. Vi fikk også oppleve TV stuen, som ellers i år har vært kapret av Kina klassen, det var en kul opplevelse. Vi måtte også lage mat selv noe som resulterte i en del pizza for mange. Alt i alt var dette en super uke hvor klassen fikk mye tid sammen.

Vi gleder oss til neste surfetur som blir 4. desember. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.