Uke 4 – sjakk og skredlære

Uken startet rolig med studiemesse på nett for hele skolen. Her ble vi introdusert til mange spennende muligheter for det kommende året. 

Tirsdagen viet vi til en hel dag skredlære med selveste Rune. Vi gravde ned og søkte opp skredsøkere, og øvde på å bruke søkestang og spade riktig. På slutten av dagen fikk vi også muligheten til å selv bli gravd ned i snøen, og kjenne på et snev av klaustrofobi alle sammen. 

Onsdagen tilbrakte vi på Strandafjellet skianlegg. Vi sto hele dagen i sol og 20 minusgrader. Det ble en utrolig gøy og innholdsrik dag, til tross for litt hardt føre. Vi fikk testet oss godt både i og utenfor løypen, med god veiledning fra vb Runepus<3. 

På fredag var vi endelig i gang igjen med nye valgfag! En stor del av klassen var på valgfag “skitur”, men x-sport var også representert på bl.a. klatring, matlaging, yoga og strikking. 

Helgen ble kickstartet med et utrolig spennende sjakkseminar med Askild Bryn. Etter det var det sjakkturnering mellom alle på skolen, og supersjerna Sondre Sørlie gikk av med seieren. Louis tok andreplassen. 

Da kvelden kom var det endelig til for x-sport å gjøre det vi gjør best – underholdning. Det var nemlig vår tur til å ha elevkveld. Den opprinnelige planen var utekino i snøen, men i og med at det var meldt -20, så vi fort at det ikke var noen god ide. Istedenfor ble det en episk akekonkurranse, oppfulgt av pølser, boller og film på skolen. Akekonkurransen ble avholdt helt og holdent uten regler – alt er lov. Av den grunn møtte folk opp med snowboard, søppelsekker og alt imellom. Vinneren ble Ådne fra Friluftsliv, som raste nedover med hodet først, på rattkjelke, iført intet mer enn en våtdrakt. 

Etter skolens beste aker var avgjort, kom vi inn igjen til filmkveld i peisestova. På lerret hadde vi 1917, og for enkelte (uten å nevne navn) endte det med litt grining.  

På søndag har vi hatt en veldig koselig felles aktivitet. Hele klassen vært halvveis opp til gapahuken og der spiste vi pølser og pinnebrød på bål. Det var god sol og bedre stemning, folk akte eller sto på ski nedover. 

Det var en veldig fint uka og vi håper det kommer mer snø og sol. vi koser oss her

X-sport out

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.