Uke 39 – Padling, via ferrata og elevkveld

Halla bloggen<33 Denne uken har vi ikke hatt et ledig sekund, for lørdagsunderholdningen skulle ekstremsport stå for. Sjuke sketsjer og frekke dansetrinn lager seg ikke selv, så klassen troppet lydig opp på mang en øving i gymsalen.

På mandag viste Tor-Erik oss hvordan man shlædder på sykkel og ga hele klassen mersmak på stisykling. Vi lærte å bli «gode venner» med sykkelen, som T-E kalte det. Dagens løype var et nytt nivå for mange, og inneholdt både brattere bakker, smalere stier og et aldri så lite drop 😮 (Som medførte verdens tregeste fall for blogger Edvard) (Nei, han fikk ikke sykkelskrekken, Tor-Erik). Etter lunsj fikk vi grundig innføring i hvordan holde en padleåre rett vei (noe ikke alle mestret da kunnskapen ble satt på prøve dagen etter).

Tirsdag: Gruppa ble delt i to, hvor den ene delen ble utsatt for Sina og Williams Styrketrening™ for å forberede oss på harde randoturer til vinteren. Smerte er en illusjon <33. Den andre delen cruiset rolig rundt på fjorden i kajakker på blikkstille vann. Ganske inspo egentlig. Tungt å bære kajakker tho. Ekstremsportklassen er nå herved utlært i å bremse kajakken, padle i ring og å gå ut av kajakken. Ferddigg snakka

På onsdag startet vi dagen med en heidundranes aktivitetsbonanza med fotball, stikkball og kanonball. Alle koste seg og hadde det generelt ganske bra, til assistentene dro til med bakkeløp-surprisen fra helvete. Støl fra i går sa du? SIKE. Etter lunsj dro vi fram gamle K&H-skills og sydde handlenett av stoffrester. På Bali er det forbudt med plastposer, så vi drar en #savetheturtles og håper nettene våre holder. Karro kjøpte fullfigurspeil, og det meldes forøvrig om dritbra lys å ta bilder ved Ørstafjorden/verdens navle/Amfi<3

Torsdagen besto av lynkurs i Balinesisk skikk og bruk, der vi selv sto for undervisningen. Sina og Willy bidro med tips og triks fra erfarne globetrottere. Så var det raskt på med våtdraktene og ned på kaien. Da var det å grave fram våre indre turnere og våghalser, for trampetten var med ned på brygga. I jakten på et ordentlig døds fant mange både mage-, rygg-, og ansiktsplask. MMmmm digg. Edvard var sår i trynet i flere dager etter et spesielt spektakulært militærstup. Alle ble dristigere og dristigere, og triksene ble grovere og grovere.

På fredag overrasket Tor-Erik oss med via ferraaata! Etter et lite gangmøte med The Gang™ hvor vi lovet å rydde på kjøkkenet og liste oss i gangen om natten, tok vi med oss seler, slynger og hjelmer og satte oss i minibussen med kurs mot Loen. Dette var noe av det kuleste vi har gjort! Vi storkoste oss og var egentlig ganske fornøyde med å ikke blåse ned fra fjellveggen. Minnekortene ble oversvømt av klatrebilder, og derfra er det straka vegen til instagram:) #spons meg @Norrøna?

På lørdag stod danseseminar på planen. Hilde Maria vartet opp med både swing og salsa. Kombinasjonen av Enrique Iglesias, Chuck Berry, 112 elever og en tett gymsal resulterte i en varm og svett affære. Lørdagskvelden var showtime! Ekstremsport varter opp med elevkvelden over alle elevkvelder. Om det var sommerfugler eller semulegrøten som lagde magetrøbbel før showet er ikke godt å si, men da sceneteppet gikk opp gikk det slag i slag uten store problemer:) Fra å være vanlige folkehøgskuleelevar, ble vi entertainere, programledere backere og en hund. Veldig gøy å holde på med, og så litt deilig å være ferdig også. Vår egen Tobias endte i finale i Skal vi danse senere på kvelden da vi skulle vise hva vi hadde lært.

Søndag våknet vi tidlig og dro til Volda for å arrangere downhill-konkurranse. Som løypevakter, kiosk- og sekretariatarbeidere kom vi i nærkontakt med fryktløse vågale syklister og 10-åringer på fulldempere.

Gleder oss til enda en uke i Ørsta!
xoxo
Edvard og Nora

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.