Uke 39 – Definisjonen på episk, med en smule dramatikk.

Uke 39

Hallo (med potet i kjeften)!

Bloggen er er tilbake, og gjett om vi har hatt det fett. Her er det bare å begynne å glede seg, og angre på at man ikke går i ekstremsportklassen på Møre folkehøgskule… Neida, joda;)

Så selvom du kanskje ikke får oppleve alt sprellet vi finner på selv, håper vi du i hvert fall kan få litt glede gjennom å lese det. Vi byr på god s, fart og spenning. 

Som mange andre ting, startet uken sakte og tung mandags morgen, men med særdeles god crescendo avsluttet i fortissimo, akkurat som et godt gammeldags musikkstykke. 

Mandag 27. sept.

Uken begynner selvfølgelig på en mandag (duh), men ikke en hvilken som helst mandag, men mandag 27. september. Trøtte etter gårsdagens ablegøyer tvinger ungdommen seg opp og møter med ferdigpakkede bagger (alle utenom Jakob, #poseElsker) utenfor minibussen de klargjorde dagen før. Foran dem ventet bussturen til Trysil på gode 7 + timer. Heldigvis er dette en fryktløs klasse, med masse energi, så bussturen bød på god s, allsang og prat. Riktignok etter den åpenbare høneblunden på noen timer:) Etter mange timer på veien stoppet klassen i Vinstra og skaffet seg både is og pølser. Noen timer senere kjørte minibussen opp på Rema 1000 (Tor-Erik elsker Rema 1000) og vi handlet inn for de neste dagene. Mandagsmenyen var, som mandags ånd tro, klasselagd taco. Det var gøtt! Kvelden ble så avsluttet med show fra diverse elever, som ikke var redde for å by på seg selv. Disse elevene har virkelig mestret kunsten “rævslikking”. Uansett hvor bra dagen hadde vært, og uken kom til å bli, følge gruppen likevel på litt mørke. For det har seg dessverre for klassen hadde tøffingen Jonas presterte å skade seg i forkant av turen, og kunne derfor ikke være med. Men ryktene sier at han koste seg med bl.a. kinaklassen trygt hjemme på skolen. Han ble selvfølgelig dypt savnet, og klassen sendte uendelig gode vibber. 

Tirsdag 28. sept.

Tirsdag var da åpenbart første dag med sykling. Når vi sier første dag med sykling, mener vi selvfølgelig sykling i Trysil. I forkant av turen har klassen øvd seg på flere turer og stier. Været bød på pøsregn og det var kaldt og vått. Med!!!! Vi er jo ikke ekstremsportklassen uten grunn, og vi lar oss ikke styre av hverken være eller vind. Sammen hadde vi en episk dag, med utrolig mye gøy. Søren heller, la oss si det rett ut, “det var, jævlig gøy”. Stemningen var på topp i gruppa, og vi syklet i mange timer, flere enn Tor-Erik hadde forventet med tanke på været. Vi tok likevel dagen litt tidligere enn planlagt, da folk etter hvert begynte å bli gjennombløte og kalde. Var også en tulling (Jakob) som klarte å ødelegge bakbremsen sin helt på slutten av dagen. Flere tryna, men ingen alvorlige skader. Dagen var med andre ord en suksess. 

For å endre fokus litt kan vi også snakke litt om løypene. De var relativt tørre med tanke på været, med minimalt av vanndammer og gjørme. Vi syklet i Gullia, som etter Tor-Eriks mening, er det beste stedet på Trysil. Det sier vi oss helt enig i, da området var utrolig fint, med mange løyper for alle nivåer. På Trysil er det terrengsykling som er hovedfokuset, som innebærer at løypene går både mye oppover og nedover, som byr på både en treningsøkt og moro. Gjengen sykla som en samlet gruppe denne dagen, og bytta på rekkefølge til vi fant ut hva som fungerte best.

Onsdag 29. sept.

Etter noen uker med denne klassen nå, begynner vi å legge merke til litt nye sider ved den. En av dem er at klassen er ikke er særlig glad i å stå opp tidlig, men ekstremt glad i å legge seg sent:) Dagen var veldig morsom, og det var deilig med litt finere vær og opphold. Gjengen var nå blitt litt bedre kjent med løypene og turte dermed litt mer. Flere kjørte på små hopp, og noen ble også litt overmodige og det kom mange fall i løpet av dagen, noen litt mer seriøse enn tidligere. Vi har for eksempel adrenalinjunkien Oline som ønsket å sykle på en smal bro over en dam, eller råtassen Benedicte som kjørte ut av en sving, brukte sin overmenneskelige styringsevne til å kjøre i det smale mellomrommet til to trær, for så å ende med framhjulet i en dump, fly over styret og slå hodet. Det gikk heldigvis fint, men dette betød en liten pause for Benedicte de neste dagene. Alt i alt var det en morsom dag for de fleste, og spenningsnivået var helt upåklagelig! Senere på kvelden på Tor-Eriks gamle elev, selveste legenden Severin og holdt klassen med godt selskap de påfølgende dagene. 

Selv om spenningsnivået hadde vært høyt på dagen, trengte klassen noe på kveldne også, og bestemte seg å dra på Bowling. På bowlingen var kjempeartig, men ettersom det var lavsesong solgte de ikke milkshake #nedtur. Her fant vi også ut av at vi er dritgode i bowling, og nesten alle fikk en eller flere strike.

Torsdag 30. sept.

Klassen våknet spente for en ny dag med sykling. Denne dagen fikk vi leid fulldempere. De var litt lettere å sykle med, og etter to dager i løypene og med skikkelig utstyr var det mange som brøt ut av sitt forsiktige skall og blomstret. Det var veldig gøy. Denne dagen hadde vi mulighet til å dele gruppa i to, hvor en var med Tor-Erik og en med Severin, og så byttet vi etter lunsj. Dette gjorde at hver enkelt elev fikk mer tilbakemelding og hjelp, noe som førte til et økt læringsnivå. Vi fikk også prøvd oss på flere hopp og dropp sammen med Severin, og det var mange som briljerte i løypene. Etter en lang dag i bakken med mye fart og luft, var mange slitne, allikevel var det noen råtasser, Jacob, Oline, Tor-Erik, Severin og Jakob, som ikke hadde fått nok, og bega seg på den 7 kilometer lange oppoverbakken til Magic Moose, turistattraksjonen til Trysil. Smerten skulle i midlertidig vise seg å være ubetydelig, i forhold til gleden de fikk av turen nedover #magisk. Med berms (doserte svinger), folketomt og hopp var det en drøm for syklister på alle nivå. Vi avsluttet dagen med å se på fotballkamp på hytta, til glede for noen, og frustrasjon for andre, men god stemning var det uansett. 

Fredag 1. okt.

Vi startet dagen med å pakke ut av hytta. Alle hjalp til så det var fort gjort. Etter det ventet noen timer med buss til Hafjell. Dette var en stille busstur med mye soving. I Hafjell leide vi downhillsykler og kroppsdekkende beskyttelse. Vi så med andre ord ut som noen tanks farende nedover på de grove downhillsyklene. Hafjell hadde noen sjuke bakker og vi kjente det var deilig at vi hadde varmet opp i Gullia. Vi kjørte kun nedover, for vi var så heldige at vi fikk ta heis opp, likevel kjentes det godt i beina. Etter hvert delte vi gruppa i to, slik at alle fikk kjørt mer av de løpene de likte aller best. Det var utrolig gøy dag med fart, spenning, humper og hopp. Det ble ikke en like lang dag med sykling, da det var hardt for kroppen, særlig forarmene. Etter at alle hadde kommet seg ned igjen, fikk vi tatt oss en kjapp dusj før vi kjørte tilbake til skolen. På vei hjem stoppet vi på pizzabakern for å kjøpe pizza. Sykt digg. Gruppa kom hjem sent og vi la oss så fort vi hadde ryddet ut av bussen og hengeren.


Lørdag 2. okt.

På lørdag var det seminar og hadde vi en superdigg yogaøkt. Lørdagskveld var det elevkveld, og vi var så heldige at Friluftsliv Sunnmørsalpene hadde laget show fra 2000-tallet. #cool #awesome #2cool4school #loveLife

Søndag 3. okt.

På søndag og den kommende mandagen dro vi hjem på høstferie. boom

Som dere kanskje skjønner er det helt insane her på skolen, og det skjer mye. Om dere ikke er blitt både glade og sjalu etter dette, vet faktisk ikke jeg hva som skal til! Chattes!!

P.S. Håper dere kommer tilbake neste uke, vi lover å komme med nytt spennende content. #follow4follow #like4like

Elise og Jakob out.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.