Uke 38

Mandag startet med sykling. Dessverre hadde to sykler forsvunnet over natten og Maria og Anne Marthe fikk dessverre ikke vært med. Vi andre la ut på tur for å lære bunnyjumps og teknikk til stisykling. Karoline tok syklinga til neste nivå og gjorde et hederlig forsøk på frontflip. Landingen var ikke perfekt men vi slapp skader på hele turen. Vi har oppdaget at stisykling er dritfett og det gires til sykling på Bali! Etter lunsj ble det gitt «kort» info om matauk.

image
image
image
previous arrow
next arrow

Matauk er en uke der vi sanker inn det naturen har å gi slik at vi skal overleve vinteren. Vi fikk i den sammenheng valget mellom å være med på de ulike aktivitetene; sauesanking, baking, fisking, plukking, vedhogst.

image
20190917-DSC00162[1]
20190917-DSC02080[1]
image
LRM_EXPORT_426299862446355_20190922_221905673[1]
previous arrow
next arrow

Lars fikk være med på sauesanking og løpte etter sauer i flått terreng og passelig fint vær. Det var en lærerik opplevelse. Tirsdagen var sauene snille og en fin førstetur for gjengen. Onsdag kan sauene heller beskrives som satanister (quote Eirik). Maria fikk være med på informasjonsbiten av sauesanking før hun byttet over til baking grunnet sykdom. Hun fikk trent skikkelig på kjevle ut flattbrød og lefser (2 dager i strekk) og har nå blitt ekspert på å lage de til perfekte sirkler.

Fredag ble dedikert til førstehjelp. Vi lærte om hvordan vi skal behandle kutt, oppføre oss i ulykker, HLR og akutte sykdommer. Dagen var lærerik og nyttig for fremtidige skader.

Lørdag ble en lang dag. Den startet med seminar om Fairtrade. I seminaret var vi ute på ulike butikker og lette etter Fairtrade-merkede varer. På veien hadde røde kors åpen dag, og delte ut sveler. Deilig. På butikkturen fant vi habanero-chili. Beskrivelsen på pakningen sa: «styrke 10 (skala 1-10)». Etter grøtmiddag ble det arrangert odds om hvem som måtte spise habaneroen. Det ende opp med at alle spiste. Tobias fikk det tøft. Lars spiste for mange frø og det føltes ut som ganen forsvant og ansiktet ble numment. Det var en ubehagelig opplevelse. Etter flere liter melk og yoghurt var det duket for volleyballturnering.

Ekstremsportklassen stilte med to sterke lag som begge kjempet seg til finalen. Tor-Erik som aldri har hatt en ekstremsportklasse med noe særlig volleyballtalent trodde alt var en merkelig drøm. Det var tvert i mot virkelig og etter finalen fikk vinnerlaget utfordring fra assistentene. Det var en jevn kamp, men ekstremsportsklassen stakk av med seieren også her. Kvelden ble avsluttet med lasagne og andre festligheter.

Søndag var en slitsom dag for mange, men de mest dedikerte (Lars, Eivind, Marie, William og Sina) ble med Tor-Erik på stisykling i Ulsteinvik. Tross litt knall og fall er vi bitt av sykkelbassillen.

Uka har vært fantastisk og viktigst av alt, vi har fått kake nesten hver dag.

XOXO Lars Og Maria

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.