Uke 16 – Ymse gode greier

Heia bloggen!

Denne uka har vært veldig variert med mye morro og ymse vær. Mandag var det skitur med vår godeste vaktmester Bjørnar. Bamsefar Bjørnar:). Vi tok turen inn i Skorgedalen opp til Levandehornet. Nå fikk vi virkelig smake på vårski på sitt beste da vi vi turet i vei i bare shorts og t-skjorte. Det var magiiiisk. På sekken hadde vi stroppet fast isøks, og litt før toppen fikk vi en liten innføring i hvordan den skulle brukes. Vi øvde på hvordan vi skulle stoppe i bratta hvis vi falt. Nedkjøringen var herlig med deilig slushføre, så det var god stemning i bjørneflokken. Bamsefar var veldig happy.

Tirsdag var første gang klassen fikk prøve seg på uteklatring! Vi kjørte til gamle øvstefeltet, der det var en fin fjellside med gode muligheter. Sverre var med som intruktør, og denne karen vet virkelig hva han snakker om. Han fortalte om klatrehistorie og teknikk gjennom tidene. Dette var veldig interressant. I tillegg presenterte han oss for naturlig sikring, der han viste fram alt av utstyr som må til for å gjennomføre dette. Det var en utstyrspakke på shyhøyt nivå. Vi ble stående ganske mållåse gjennom denne instruksjonen av hvordan feste og sikre seg selv oppover fjellsiden med bare bruk av små kiler i de sprekkene man kunne finne. Etterhvert fikk vi klatre på topptau, og noen modige sjeler utfordret seg selv til å også klatre opp med naturlig sikring. Sjuuke damer viste ekte girl power. Sverre var heldigvis også hele tiden i fjellsida for å dobbelsjekke sikringene. Men med Torern derimot som var først ut, løsnet det både en og to kiler mens han var på vei opp. Litt småstressa mann i veggen da, tihi.

Viktig med dobbel spotting;)

På Onsdag var det regn, så dagen ble tilbringt i gymsalen med en ordentlig old school ball-og freesbee økt. Igjen viste vi fram våre konkurranseinntsinkt, så det var god kok.

På selveste torsdagen, gikk vi en overgangstur fra Grøndalsvatnet over Eidskyrkja og ned til Skinnviksætra. Turen startet bra med godt humør og ok vær, alt så ut til å bli en vanlig fin tur på fjellet. Plottwist! Tor-Erik presterte å lure oss inn i feil dal. Vi gikk rett og slett forbi dalen vi egentlig skulle inn i. Bastant som Torern kan være, måtte vi sjekke minst fem forskjellige gps`er for å være sikker på at vi hadde gått feil. Med tvil om at gpsn kanskje kunne ha tulla det til, måtte vi til slutt krype til korset, og innse at vi hadde gått feil. Heldigvis ble alle bedt om å tracke sporene sine på strava, så vi alle har bevis på den pinlige tabben til Tor-Erik. Han slipper ikke unna på det her. #Mobbeoffer. Heldigvis klarte vi å rote oss inn på rett spor igjen og til tross for total whiteout og mye vind kom vi oss til slutt på toppen av Eidskyrkja. Uten å vite hva som var opp og ned, sør eller vest, begynte vi å leke med tanken på at vi var i himmelen (eller helvete). Med en synkende batteriprosent på telefonen og null sikt, ble det også en challange å finne riktig vei ned igjen, men med sammarbeid og nok en omvei fant vi til slutt veien ned. Til gjengjeld for strevet fikk vi nydelig skikjøring ned det siste stykket. Slitne etter turen ble vi overlykkelige for å bli møtt med kakao og krem i en heimsnekkra Hiace-bar. Det var toppen av kransekaka det.

Fredag tok vi med havkajakkene, pakket ved, og smurte oss godt med solkrem for nå skulle vi på ordenlig kosetur. Det var gjensynsglede med vår kjære Helge, som denne dagen skulle ha oss med ut til en liten øy. Vi fikk vi kjent på ekte vestlandsvær da vi møtte både hagl, storm, og stekende sol i løpet av noen timer. Men alt i alt, en veldig fin tur.

Lørdag var det seminar, og det var Kina som sto for opplegget. Det var et veldig spennende seminar der vi fikk både smakt på kinesisk mat, drukket kinesisk te og prøvd oss på å skrive kinesisk. Lover at det var mange av oss som ble veldig fristet til å reise til Kina. Dette er uten tvil et av de beste seminarene vi har hatt, det er virkelig creds til kinaklassen som mekka så bra. Kvelden var det jentenes elevkveld der vi inviterte alle gutta til jentekveld! De kledde seg i søte kjoler og tok fram sine indre prinsesser, dette er et syn vi ikke kommer til å glemme.

Dette har vært enda en lærerik og spennende uke for oss i ekstremsportklassen.

Xsport out!