Uke 15 – skolestart og X2!!

Endelig var gjengen samlet etter en god og lang påskeferie. Alle hadde tilbragt de siste dagene i hjemmekarantene, og var supergira for å komme tilbake på skolen og få utløp for oppbygd energi. Vi startet uka med en nydelig dag i skibakkene på Strandafjellet. Vi ble møtt med overraskende gode forhold, samt skyfri himmel. Vi øvde i stor grad på å kjøre offpiste i ulikt terreng, men fikk også mulighet til å ta på feller for å finne urørt snø utenom løypene.

Tirdagen gikk bort til en hviledag for å lade opp til de kommende dagene. Dagen etterpå skulle vi nemlig til Fjellsætra skiarena, et lite men sykt fint skianlegg. Vi hadde hele anlegget for oss selv, og loket rundt i urørt pudder som hadde lagt seg dagen før. Vi hadde denne dagen fått ansvar for instagramkontoen til ekstremsportfestivalen «X2», og hadde fått i oppgave å blogge om dagen i bakken. Dette var en spennede oppgave, som utfordret oss på å finne på ekstra mye sprell:)

Torsdagen var den store testdagen på skolen. Vi hadde frem til dette oppholdt oss i egne klassekohorter for å hindre eventuell spredning av corona på kryss av klassene. Testen var like jævlig som tidligere, men vi gjennomførte med glans. Samme kveld fikk vi den gode nyheten om at INGEN på hele skolen har greid å bli smittet hjemme i ferien, noe vi er syyyykt glade for.

Selve tordagen gikk med til forberedelser til den kommende festivalen. Ekstremsportklassen ble kalt inn til å bidra med spade og snøfreser fot å få fjerna all snøen som hadde lagt seg i downhilløypa i Brattberg i Volda. Vår innsats skulle vise seg å vere avgjørende for å få gjennomført sykkelkonkurransen et par dager etterpå, og som betaling ble vi gitt hele 32 pizzaer vi kunne nyte godt av. Sjeldent har klassen vært mer sliten, og du kan se litt av vår supre innsats her: https://fb.watch/53TVscYVco/ 😉

Fredag braket det for alvor i gang med festival, og klassen pakket med seg liggeunderlag og sine fineste strikkagensere for å lage ekte kollenstemning på Bondalseidet. Her skulle utøvere i Xstyle få imponere på big-air. dette r ikke noe vi har vert mye borti, så vi var lette å imponere. Spesielt imponerende var det å se klassens egen jibber, Martin, i aksjon! På kvelden dro tre stk fra klassen over til skatehallen i Hovdebygda for å bidra under festivalens skatekonkurranse.

Lørdag og nok en festivaldag. Denne dagen stod Xclimb og Xfree på programmet. Først ut av de to var klatrekonkurrasen som ble holdt i Volda. Her stilte klassen sterkt med hele 3 av fire utøvere. Enda sterkere var det av de stakk av med alle pallplassene. Nå skal det sies at siste utøver var en trettenåring, men vi er fortsatt stolte som faen:) Like etterpå gikk Xfree av stabelen. Dette ble arrangert på Sør-østsiden av Veirahaldet, like ovenfor Ørsta skisenter. Store deler av klassen hadde på forhånd gått fra skitrekket og opp, noen som frivillige stavplukkere, startere, og som smittevernscrew, mens andre satt i solveggen som tilskuere med clausthaler og kakao. Nok en gang ble vi mektig imponert over skikjørerene og snowboarderne (dette gjaldt overraskende nok også vår kjære Tor-Erik som selv sier han er stor snowboard-motsatnder.) Alt i alt en sykt fin dag!

Søndag og siste dag av festival! Nok en gang stilte klassen med frivillige til konkurransen. Her fikk vi stort ansvar ved å holde styr på både registrering av utøvere, samt tidtaking. Det var utrolig gøy å se utøverene i aksjon, og utrolig nok ble det hele gjennomført uten et eneste fall! Innsatsen ble feiret med sushi på kaia<3 Alt i alt en sykt fet uke med utrolig mange kule opplevelser!

xsport out!:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.