Uke 10 – Kajakktur til Hellesylt og frihelg<3

Heeeia bloggen!<3:)

10. uke med sunnmøres kanskje mest ekstreme gjeng har passert, og her kommer en liten oppsummering:

Denne uka markerte starten på en ny valgfagsperiode, og fagene som har blitt oss kjær de siste ukene ble byttet ut med nye. Noen eksempler på fag vi skal starte mandagene våre med fremover er: hybelmat med Tor-Erik (her snakker vi grandis i høyeste klasse), pilates med Christian (viss vi ikke kan gå i spagaten ila. måneden sender vi inn skriftelig klage), og fotball/håndball med våre kjære assistenter<3

Etter lunsj denne dagen satte vi oss i minibussen med en henger fylt med kajakker på slep, og ragget av gårde mot den sunnmørske perlen Hellesylt. Her skulle vi igjen møte guiden Helge (<3) fra Fjordnature, og jobbe videre på det lille vi hadde lært av elvepadling uka tidligere. Vi lempet fra oss bagasjen på Hellesylt Hostel, før vi kjempet oss inn i våtdraktene og vendte snuten nedover mot elva. Her skulle vi få en forsmak på hva den nye elva hadde å by på, ved å rett og slett ha en liten bade-session:) Her øvde vi blant annet på hvordan man skulle oppføre seg i strøm viss man skulle falle ut av kajakken, i tillegg til hvordan man skulle benytte seg av kasteline for å dra i land uheldige padlere. Som en gjeng forfryste selunger lå vi og plasket i bølgene til sola begynte å gå ned.

Tirsdagen skulle vise seg å bli en av de finste dagene på lenge! Vi delte gruppa i to hvor den ene delen startet dagen med en kort fjelltur til Ljøsætra, mens den andre delen startet i elva. Turen til Ljøsætra bydde på fint vêr, nydelig natur, og etterlengta oppoverbakke:) Elva kunne derimot stille med padling ved en sunnmøres finere fosser, samt en padletur i fint driv full av mestringsfølelese!

Onsdagen skulle bli hakket mer utfordrende enn den idylliske seilasen dagen før. Vi tilbragte dagen i en ny elv med flere sammenhengende stryk, flere steiner, samt en stigende vannstand. Selv om vanskelighetsgraden på padlingen denne dagen var hakket over det vi hadde gjort tidligere, tok ekstremsportklassen selvsagt utfordringen på strak arm;) Med nydelig kanting av kajakken og presise åretak selv Eirik Verås Larsen ville latt seg imponere av, manøvrerte gjengen seg elegant fra bakevje til bakevje. Noen partier i elva var valgfritt å gjennomføre da de var relativt kompliserte for nybegynnere, og her fikk de av oss som følte seg tryggest i elva virkelig skinne! Forsøkene endte med ulik mengde suksess, men de av oss som prøvde skal virkelig ha respekt for å ha prøvd! Dere er rå!?

Torsdag vasket vi oss ut av hostellet for å ture tilbake til vårt kjæreste Ørsta-city<3 Før vi stakk hjemmover til kjent fjord og kjente fjell tok vi en rask visitt innom Helge sin base i downtown Hellesylt. Her fikk vi et lite innblikk i hva han driver med i hverdagen, samt sagt ordentlig farvel enn så lenge og takket for nydelige, trygge dager i elva:) vi sees!

Fredag var det i kjent stil nok en gang tid for valgfag. Også fredagsvalgfagene var denne uka nye, og vi startet dagen med fag som skating, laging av quiz, asiatisk mat, massasje, klatring og mer. Quizen som ble laget på morgenen ble gjennomført på kvelden da det også ble servert kaker<3 Fin dag:)

Helgen som var var en av to frihelger før jul. Deler av klassen valgte å dra bort denne helgen og finne roen borte fra skolen, mens andre valge å ta det helt piano på internatet. Uansett er vi nå pigge og opplagte for ny uke med nye påfunn:)

Xsport out?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.