TYRKIA

Hei alle fans! Vi har nå unnagjort den første uken i vår utenlandstur til Tyrkia. Denne uken har da bestått av windsurfing i Alacati, tur til Pamukkale og paragliding i Fethiye.

Vi hadde avreise fra Gardemoen mandagsmorgen (noen stakkars sjeler som måtte reise åtte timer i buss fra skolen dagen før). Vi reiste fra Gardemoen til Istanbul, for så å ta et fly videre til Izmir. Fra Izmir tok vi buss til Alacati. Hvor vi tok inn på et hyggelig hotell.

 

Tirsdag begynte vi med windsurfing. Osman, vår instruktør, begynte å vise oss det som var mest basic innen windsurfing. Vi lærte å montere brett og hvordan vi skulle styre det mot upwind og downwind. Det hele begynte ganske klønete for de fleste, og det ble mange mindre elegante fall. Første kvelden ble tilbragt på hotellet med Tyrkisk mat, noe noen stilte seg litt skeptiske til.

happy people

 

Dag nummer to begynte smått alle å få det til litt bedre, selv om mange ble dratt med downwind og slet med å komme seg opp igjen (hehe spesielt den ene bloggeren). Men den verste av alle var vel kanskje Alexander som måtte bli hentet med båt, det var ikke håp om å komme seg opp igjen.

Surfing

 

Den tredje dagen var det veldig lite vind, og det ble noen alternative løsninger på starten av dagen. Noen spilte sandvolleyball, andre reiste ut med paddleboard og senere ble det tur inn til sentrum . Vinden ble litt sterkere utover dagen, og vi kom oss ut på brettene igjen. Folk begynte å få til upwindturn, noe som var veldig kult!

Så kom den store konkurransedagen. Vi ble delt opp i heat og konkurrerte fire mot fire. De som seilte seg inn til finalen var Ask, Erlend, Jacob og Adrian(?). Ask hadde stålkontroll og vant, all hail Ask. Dette var da alle var blitt veldig flink og hadde stålkontroll, og Alexander ble hentet av båt nok en gang.

Lørdag tok vi turen til Pamukkale. Først stoppet vi på et hotell med en varm naturlig kilde og gjørmebad, alle ble rene og pene. Så var vi på tur gjennom en enorm urgammel kirkegård som både grekerne og romerne hadde brukt for tusenvis av år siden. Det var veldig spennende å se på de gamle ruinene. Pamukkale er veldig vakkert som dere kan se på bildene, og vi alle var ganske så fascinerte over dette hvite fjellet.

12096067_10207133145903786_2254742656715957996_n

12107990_1068955249790752_6676107091650553532_n

 

 

Søndag var det tid for Paragliding. Vi tok buss opp til 1960 moh med en sjåfør som egentlig ikke skulle hatt lappen, og hoppet ut fra fjellet. Alle var relativt fornøyde med turen.

gruppe- paragliding paragliding

 

Første uke i Tyrkia er over, og vi er strålende fornøyde!

xoxo Ketil og Åshild

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.