Toppturmaraton!

Hei og hopp! Igjen: Long time no see! Jeg skylder på at vi har vært så opptatt med det fine været og alt som er gøy at bloggingen dessverre har kommet i andre rekke…

I disse ukene etter påskeferien har vi kost oss utrolig mye med sol, ski og god stemning. Da vi kom tilbake til Ørsta etter ferien virket det først som om vinteren var tilbake med full styrke. I et døgn var det masse nedbør i form av snø som Joar nok kan si seg fornøyd med, ettersom det var “tett mellom korna”, noe Åsmund var flink til å minne oss på. Men plutselig kom sola frem igjen og påskestemningen kom til Ørsta også! Den første fredagen etter ferien var klassen delt inn i diverse valgfag, hvor noen startet sitt toppturmaraton med en utrolig solfyllt og fin tur til Nivane.

Bilde

Flink kameramann med finger foran linse.

På lørdagen var det Adventura Egypt sin tur til å ha seminar og fortelle om sin eksotiske reise. Høydepunktet var nok å få se filmen de hadde redigert om alle opplevelsene de hadde der nede. Anbefales sterkt! Den kan sees her:

http://vimeo.com/62856330

På kvelden var det duket for barnebursdag ettersom vi på annekset skulle ha elevkveld. Da ble det masse lek og moro, noe som passer oss voksne barn bra! Kvelden satte stemningen for søndagen hvor noen i klassen utnyttet seg av sol og snø og forsvant opp på Veirahaldet (1206). Turen er en perfekt søndagstur ettersom fjellet ligger rett ovenfor  Ørsat skisenter, slik at vi først kunne kose oss og slappe av i heis, før vi trasket opp det siste stykket på rundt en time. Det var en del knall og fall på vei ned, men det var bare stas fordi det omtrent var “snorkelføre”, altså masse pudder!

Bilde

På mandag opplevde vi årets heteste topptur! Dagen startet med en liten sykkeltur til foten av Sandhornet (909) hvor vi tok på oss ski og svettet oss oppover. Vi slapp å løpe opp fjellet denne gangen ettersom det var vi som bestemte tempo, og ikke Joar, noe flere syntes å sette pris på. Været var så fantastisk at vi kom frem til at ski og bikini nok blir det nye toppturantrekket.

Bilde

Hete saker!

På tirsdag gikk turen til Kalvedalsegga (1234) og dette ble turen som nok ble årets høydepunkt med tanke på nedkjøring for mange! Takk til Kjetil som tok oss med på den BESTE turen. Da vi var rundt 100 meter unna toppen var det mange som tok av seg skiene for å gå på beina opp det siste stykket ettersom det var en monsterskavl på den ene siden og en del stein som gjemte seg under snøen. Fornøyd kom vi ned fra den første toppen, tok på oss skiene og oppdaget hvilket fantastisk føre vi skulle kose oss med på vei ned. Det var perfekt puddersnø som gjorde at vi seilte nedover i sus og dus, og fjellskimafian var jommen blitt kamuflasjefarget i all snøen da alle kom seg ned. Skal nevnes at Thea og Markus var raskest ned på fjellski, respekt!

Bilde

Bilde

Bilde

sukk…..

På onsdag var det mange bein som begynnte å bli slitne og vi delte derfor klassen litt slik at man kunne gjøre det man hadde lyst til. Noen av gutta dro for å klatre, mens Elling, Sara H og Torjus var sprekingene som dro på nok en topptur. Ironman (Torjus) kom seg helt opp på Saudehornet (1303), og kjørte en tøff linje ned, til god underholdning for oss som kan se Saudehornet fra skolen. Flertallet i klassen dro på sykkel- og padletur med Joar og Ida Johanne. Vi syklet rundt en mil før vi tok på oss lekre redningsvester og satte kursen mot en liten øy. I tilfelle noen skulle bli så klumsete å velte hadde vi med en følgebåt som putret rundt ved siden av oss. Det var ganske deilig å sitte i båt også og bare slappe av og slikke sol. På øya tok vi en liten lunsj, lagde bål og sølte ut Sigurd sin kaffe stakkar, før vi padlet hjem igjen.

Bilde

Torsdag var det noen ivrige sjeler som dro på nok en topptur, denne dagen gikk turen til Fingern (1180), og det ble heller en løpetur enn en gåtur da ekstremsporterne skimtet Nordfjord folkehøgskole på vei opp i fjellsiden og bestemte seg for at: de må man ta igjen! De kom til toppen ca likt før Joar og gjengen satte utfor på vei ned igjen, like raskt som de kom opp! Resten av klassen hadde skileik og moro med en barneskole i Ørsta, sprakk ballonger og hadde skirenn.

Som dere skjønner har vi hatt det topp på topptur og andre turer og vi nyter den siste tiden i kjære Ørsta.Klæm fra gærne-Nico.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.