Surfetur til Hoddevika

bedre sent enn aldri. her kommer blogginlegget om vår tur til stadt 🙂

I forrige uke, mandag 10. November-Onsdag 12. November dro endelig klassen, Nils og Tor-Erik til Stadt for å surfe. Startet reisen fra Ørsta tidlig mandagsmorgenen, slik at vi kunne få en liten smakebit på det mest basise innenfor surfing; finne balansen på brettet, lære å padle både med og mot bølgene og noen prøvde kanskje allerede å stå på brettet. En fikk oppleve det at om en la seg  for langt bak på brettet bremset en for mye, og klarte dermed ikke å følge bølgen. Kom en for langt frem på brettet slik at fronten ble liggende under vannoverflaten tippet en om i det bølgen traff, så her var det å finne en balanse som passet best. Etter 1-2 timer i vannet, med mye padling og utallige forsøk  på brettet forsto nok alle at surfing var mye tyngre enn det kan se ut til å være, her måtte det mye øving til, men det var vi alle klare for. Etter surfingen var det super stemning resten av kvelden med god mat, kortspill, musikk og snikksnakk.

Skjermbilde 2014-11-23 kl. 19.38.16

 

Kan umulig bli finere enn dette


På tirsdagen viste allerede hele klassen fremskritt. Tror nok alle forstod hvordan en skulle forholde seg til surfebrettet, det ble noen knall og fall, men ingen alvorlige skader takket være god opplæring om sikkerhet av Tor-Erik. Mye energi ble brukt ute i vannet, derfor tok Tor-Erik oss med ut på det vestligste punktet for å se på solnedgangen. Noe som var meget vakkert å få med seg.
Onsdagsmorgenen spiste vi god frokost, kasta på oss de ypperlige våtdraktene og surfet i to omganger, både før og etter lunsj. Tror nok alle viste stor forbedring fra mandag-onsdag. Vi var isåfall storfornøyde hele gjengen på slutten av dagen, og ville egentlig ikke dra fra det vakre surfeparadiset Stadt. Nå er det mest basiske lært for oss alle, og vi ser frem til neste surfetur; dette var HEFTIG!!

Skjermbilde 2014-11-23 kl. 19.19.16

Hele klassen ved Ervik, like ved vestkapp.

Skjermbilde 2014-11-23 kl. 19.21.53

Vakre hoddevika, der stadthavet sender inn perfekte surfebølger.

 

 

Skrevet av Henriette og Håkon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.