Sunnmøre-rundt!

Hei og velkommen til det første blogginnlegget på adventura ekstremsport 2014/2015 !

Klassen har nå vært på en fire dagers sykkeltur fra tirsdag til fredag gjennom Sunnmøre, med topptur til Slogen på torsdagen.

IMG_7438

Vi syklet fra skolen 09:30 tirsdag morgen, med stopp og guiding av vår kjære lærer Tor-Erik i Volda. Vi fikk se noen skikkelig kule offpistløyper som skal testes ut senere! Målet denne dagen var Bondalseidet og sportskapell, men vi tok en enorm omvei forbi Volda, Hjartåbygda, og ved siden av Tverrrfjellet. Det gikk for det meste i lange, slake oppoverbakker, og de fleste fikk seg en liten syrefest i bena på veien opp. Med godt samhold og humør i gruppa, gikk det bra. Oppe på Bondalseidet lagde vi i stand digg mat bestående av pølser og potetmos med Schiøts grillkrydder i. Ugh. På kvelden ble det ninja og stollek.

Dagen derpå reiste vi på ein liten fjelltur opp skitrekket, for å utforske terrenget vi skal stå på ski. Etter vi kom ned igjen, vasket vi ut av hytta, og satt oss på «hesten» igjen. Då sykla me til Sæbø, og tok ferja over til Leknes, og sykla ut til Urke for å sove i telt! I Urke fiska me, plukka sopp og grilla før me skulle på fjelltur. Eivind og Martin laga til tidenes bål, som me samla oss rundt den kvelden, og grilla fisken til Bendik, samt pølser, marshmallows og pinnebrød.

IMG_7445

IMG_7539

På torsdag stod vi opp tidlig om morgenen, typ kl.7, og lagde deilig havregrøt på stormkjøkkenet.  Teltene ble pakket sammen, og vi syklet med tunge, store sekker til der vi begynte å gå opp til Slogen. Vi holdt et rolig og jevnt tempo hele veien, og klassen kom seg samlet opp til toppen av fjellet. Gleden var stor da vi endelig stod på toppen, men noen var også veldig skuffet over tåken og null sikt da vi endelig hadde nådd målet vårt. Vi gikk en annen vei ned enn den vi hadde kommet opp, og gikk ned til Patchellhytta. Der mekka Eivind, begge Martinene og Robin deilig pasta carbonara til middag.

IMG_7573

Neste dag starta me med å rydde ut og vaske hytta. Eine halvparten av klassen reiste tidleg nedover, medan resten blei igjen og vaska siste rest. Då me kom ned igjen, stod den kjære vaktmestaren, Kjetil med varm blomkålsuppe til oss. Så reiste me på Union Hotell Øie på ein snarvisitt og omvisning. Så bar turen heimover til skulen igjen. Sykkelturen bestod av verdens lengste oppoverbakke, der me tok ein velfortjent pause på toppen, og reflekterte over heile turen vår.

Me hadde alle ein fantastisk tur, og har alle blitt bedre kjent med kvarandre. Me ser alle fram til eit framifrå år her på skulen. Peace out.

Helsing Eivind & Marianne

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.