Strandafjellet uke 7 – Sol og snø

Uken startet vanlig med valgfag på mandag og husvask etter lunsj, det som gjorde denne dagen mye bedre var at det for første gang på lenge var Sol i ørsta. Mange var glade for dette og noen valgte å spise middag ute. 

Tirsdagen gikk bort til at vi skulle planlegge for turen vår til strandafjellet, dette gjorde vi sammen med Friluftsliv Sunnmørsalpene. Deretter gikk vi inn i de gruppene som vi var delt inn i og handlet inn mat for turen sammen. Gruppene besto av elever fra både ekstremsport og sunnmørsalpene, noe førte til at vi ble bedre kjent med de. 

Onsdag morgen var en travel morgen, vi reiste rett etter frokost til strandafjellet. Da vi ankom strandafjellet ble vi møtt med fantastisk vær og dette var første gangen vi var der uten tåke, det var en fantastisk utiskt! Det var veldig fint i anlegget men vi måtte lete for å finne den gode snøen. Vi delte oss inn i mindre grupper og jobbet alle med skiteknikk. Etter en lang dag i bakken gikk gruppene inn i de forskjellige hyttene og lagde middag sammen. Folk var slitne etter å ha stått slalom hele dagen, og kvelden gikk med på å se farmen og champions league.

Utsikten vi så fra toppen av gongolen

Torsdag våknet vi til blå himmel og sol, og alle skjønte at dette kom til å bli en fantastisk dag. hyttene møttes i anlegget når det åpnet, unntatt hytten til naod. De var selvfølgelig 20 minutter forsinket. vi tok første heis til toppen av gondolen og ble møtt av stor sol og en fantastisk utsikt. Her ble det en obligatorisk bildepause før vi begynte å kjøre ski. Denne dagen var det veldig hardt i bakken, men sola gjorde at alle var fornøyde likevel. Etter lunsj tok Eirik med oss ned alpeløypa, som går ned til stranda sentrum. Dette var en fantastisk løype med noe av den beste og verste snøen vi har opplevd. Løypen startet fantastisk med perfekt pudder og stor sol, men jo lengre ned vi kom desto hardere ble det og mange slet på den siste strekningen. Nede i stranda sentrum ble vi hentet av Tor Erik og kjørt tilbake til skianlegget. da anlegget stengte dro vi inn og spiste middag, før 3 i klassen forlot oss for å rekke fly hjem til vinterferie. resten av klassen ble en natt til og sto i bakken fredag.

Jacob og oline på toppen av gongolen, Amund i bakgrunnen

Fredag var en bra dag med sol og fint vær, men bakken var helt ok! Etter vi hadde spist middag på fredag dro klassen tilbake til skolen, før alle dro hjem til vinterferie – eller nesten alle, Jonas dro på en spontantur til Paris alene. Vi håper han koste seg der:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.