Strandafjellet uke 10

Hei hei! Denne uka har vært spenstig og fartsfylt. Den startet med avreise fra skolen mandag morgen sammen med Sør-Amerika, og turen gikk til Strandafjellet! Her skulle vi tilbringe de neste fire dagene, og kose oss med skikjøring både i og utenfor løypene. Hovedmålet for turen var at vi skulle få en bedre skiteknikk og bli tryggere på skikjøringen vår. Eirik, Mats, Christian og våre flotte assistenter Ingrid og Nils hjalp oss med skiteknikken og rutevalg offpiste.

fellesbilde stranda
Giraaa!

Da vi ankom Stranda ble vi delt inn i to hytter. Den ene var veldig stor og rommet ca. 25 elever, mens den andre var liten og koselig med plass til 9.
Mandagen bestod for det meste av skiteknikk i preparert bakke. Været var strålende med blå himmel, sol og vindstille. På morgenen hadde det også kommet noen centimeter med snø, noe som førte til supre forhold i bakken.
Vi koste oss gløgg ihjel både på dagen og kvelden i de koselige hyttene. I den store hytta var det høyt aktivitetsnivå, som f.eks. hangups og ulike tøyeøvelser.

nils stranda
Assistent Nils i fin flyt

Tirsdagen møtte vi opp kl. 10 om morgenen klare for å stå på ski. Vi ble delt inn i tre grupper basert på skiferdigheter, og denne dagen ble fokuset lagt mer teknikk off-piste. Været i dag var også strålende, men det var ikke like gode forhold off-piste som det det var i bakken.
På kvelden ble det sudoku-party i den store hytta, og det tok heeeelt av! I den lille hytta kom assistent Jens på besøk, som skulle være sammen med oss resten av uka.

stranda
Vakre Stranda
haakon stranda
Schiøtz poser i sola

Onsdag kom skyene, men været var fortsatt ganske fint. Denne dagen tok rundt 20 stykker turen ned til Stranda sentrum via en løype som Christian skrøt så veldig av, som vi kalte Taxi-løypa! Løypa var rundt 3 km lang og gikk off-piste hele veien, unntatt  en liten del på slutten der vi fulgte en transportløype. Denne turen fikk masse skryt og var en positiv opplevelse for veldig mange. Derimot Olav, Øyvind og Nils var ikke like begeistret over off-pist forholdene at de ikke gadd å bevege seg utenfor de vakre preparerte løypene. Denne kvelden var som alle andre en morsom, sosial og koselig stund for alle de livlige. litt brent sjokoladekake og litt mer sudoku var som vanlig på programmet. En leken Christian kom litt senere på kvelden inn med seks mursteiner som han brukte til en ganske så spenstig lek. Målet var å stå på hendene og bygge seg så høyt over bakken som mulig ved bare bruk av mursteinene. veldig morsomt!

mads stranda
Lærer Mads gira på ski

Torsdagen kunne vi bruke som vi ville i bakken. I gjennom hele natten hadde det lavet ned rundt 20 cm med nysnø, noe som falt i smak for de fleste.  Denne dagen var det veldig gode off-piste forhold, men noen steder hadde det blåst bort mye av nysnøen som gjorde at det var plutselig veldig harde forhold.  Det var overskyet og været tok seg mer og mer opp utover dagen. Det endte med at det øverste trekket ble stengt på grunn av sterk vind. Forholdene ble ganske ufyselige etter hvert, så de fleste kastet inn håndkle etter lunsj-tider og dro med minibussen hjem kl.14.

Fredagen gikk med til å vaske rom og minibussene, mens jentene jobbet med elevkvelden hele dagen.

Lørdagen var en kuuul dag! Den startet med seminar som handlet om kvinnedagen og likestilling mellom menn og kvinner. Dette var et veldig fint og lærerikt seminar, som de fleste syntes var svært interessant. Etter seminaret hoppet jentene rett på øvingen til elevkvelden, mens gutta chillan max.

På kvelden hadde jentene et forykende show for guttene, noe som falt veeeeldig i smak. Jeg synes denne elevkvelden var en av de aller beste 🙂

jentenes elevkveld
Rockstar Schiøtz og fireman André klare for jentenes elevkveld!

Søndagen var for skolens sprekeste en sprek dag! Ingrid assistent, Marianne, Agnete, Haakon, Leif og Ida tok seg en topptur på beina opp på det massive fjellet Lidaveten!! Det var en krevende tur, men med psykisk støtte og andre midler greide vi det så vidt… Neeeida! Vi koste oss gløgg ihjel! Det var en kjempefin tur, og faktisk litt deilig å ta på seg fjellskoa og ikke randoneeskoa.

sol i øynene                       lidaveten 08.03.15

Takk for oss og en herlig uke med ski på Stranda!

Koz og klemz Schiøtz og Huglen 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.