Skreduke for adventura

Denne uka har ekstremsportklassen og Sør- Amerikaklassen hatt opplæring i snøskred. det startet på  mandag, da vi hadde teori i klasserom om snøskred, hvilke typer skred det er, og hvorfor de utløses. klassen ble delt og den ene halvparten hadde skredlære, mens den andre halvdelen hadde aktivitet i gymsalen.

Tirsdag fortsatte vi med skredlære i klasserom før vi fikk utdelt det nyinnkjøpte skredsikkerhetsutstyret til skolen. det betyr at alle adventuraelevene nå er utstyrt med det nyeste og beste innen skredsøker, spade og søkestang. Etter lunch fikk vi prøve skredsøkerne «in action» med gruppesjekk og det som hører til.

Onsdag dro vi hele gjengen opp til et jorde rett over skolen, der vi fikk se et område der det flere ganger før har gått store skred, sist for 7 år siden. der gravde vi også ned noen skredøkere som vi skulle søke etter. da vi var en stor gruppe ble det også mye venting. Det, i kombinasjon med kram snø, førte til mye snøballkasting og delvis høy puls.

Torsdag fikk vi enda mer innføring i skredlære, også med mye repetisjon. Denne gangen fikk vi besøk av en tidliggere elev som jobber mye med skred. Han lærte oss hvordan vi kan færedes trygt ute i vinterfjellet.   Det ble en lang økt fram til lunch, deretter så ble vi delt inn i grupper for å planlegge tur – vi skulle sammen finne den beste veien og komme oss fram på.

Fredag reiste begge adventuraklassene til Kalvdalen, ca. 20min unna skolen, for å øve på skredsenarioer. Vi ble delt i grupper, der hver gruppe skulle komme seg gjennom seks forskjellige poster hvor det hvar nedgravd en sender. Hver i gruppa skulle ha en oppgave hver – enten søke, bruke søkestang eller grave. Det skulle gå på rundgang slik at alle fikk øvd seg på alt.

På lørdag var det seminar i internasjonal folkedans. Vi lærte flere forskjellige danser fra forskjellige kulturer. På kvelden ventet guttenes elevkveld for jentene. Alle jentene ble delt inn i fem ullike grupper – råner, hippie, gangster, mafia og homofil. Alle skulle kle seg ut etter sin gruppe og som mann. I spisesalen klokken 19.00 ventet det et skikkelig mannemåltid – burger. Seinere på kvelden var det klart for underholdning. Det ble et morsomt show med mye hud  fra mennene og latter fra jentene.

 

 

11039751_908766039143581_328102453_n
klassen i fult driv mot turmålet

 

11047175_908766069143578_409526079_n
Haakon Schiøtz har funnet skredøkeren vi søkte etter

 

11015158_908766075810244_1730080389_n
bekkekryssing

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.