Siste ugå…?

Halllå! Er vi ferdig med siste uka på Bali allerede?

Mandag 5. november var en vellykket dag for dykkerne i Padang Bai, hvor vi både fikk oppleve to fantastiske dykk på 18 meter og dro i land dykkerlappen hele gjengen. Selv om vi var på havets bunn, var stemningen på topp med både grinding, latterkramper, twerking, skilpadder, nemofisker+++. Dessuten dykket våre to Advanced-dykkere, Håkon og Martine +Edvard, hele tre dykk på 50 meter uten tank (sier de hvertfall). Noe som selvfølgelig gikk uten problemer (viktig å få opp selvtilliten her). Likevel var det Vilde i OpenDivers gruppa som viste seg å være et naturtalent i dykking (eller holde pusten). Mens vi andre lå på rundt 50 bar, endte hun opp med 130bar.

Mandagen startet vi som ikke dykker med noen runder i pumptracken hvor det ble satt nye verdensrekorder og Liselotte koste seg med sjokolademilkshake. Etter noen svette timer dro vi videre til en ny båttur til Tomas Beach, en strand Liselotte fant heelt selv. Her hadde vi noen deilige timer på solsengen og i strandkanten: Silje og Liselotte fikk masse sand i trusa, Tor-Erik ble solbrent og William tapte i odds.. Avsluttet dagen med deilig middag på Singelfin i Uluwatu.

C1E99F27-947C-458E-82B1-B0981316C8E0

Tirsdag startet dagen for halve klassen på pumptracken. Vi hadde på hjelm. «En dag uten Hanne med hjelmen på snei, er en dag uten hjelm». Etter tidtaking og mange runder rundt i banen, dro vi videre med såre lår til kuta. Forholdene var vanskeligere enn normalt og ble fort en del nosedives og vaskemaskin disse to surfetimene, meen vi koste oss. Den andre gruppa gønna bikeparken.

På onsdagen var gruppa delt i 3. Den ene gruppa var på pumptracken og surf. Samtidig som den andre gruppa var i bikepark. Tredjegruppa hadde jentedag. Sunniva sitt største ønske var crossfit, så da var vi klare på sportssenteret kl 8. Videre ble vi fraktet med båt til Padangpadang. Her regnet det, så vi dro videre til Uluwatu. Der skinte sola og Elin, Liselotte og Erika var veldig fornøyde med å bli sjekket opp av kjekke surfere. 


Torsdag var surf på Sanur planen. Denne dagen var ikke babyreef baby lenger. «big wave is cooming , padle out padle out». Selv om bølgene så skumle ut, var de fine de gangene man fikk surfet. Det tok nemlig 20-40min å komme seg ut igjen, mens andre ble skylt lenger bak enn utgangspunktet og ble hentet av båt:). Så var det wakeboardparken. Håkon tapte i odds, og til sin store frykt måtte han dekke til niplene med sportsteip #freethenipple. Mange fikk det til, blant annet stod Eivind på vannski sånn ca 3 timer i strekk, og måtte bli stoppa av de som jobbet der. Andre, (nevner ikke navn) kom ikke lenger enn to meter og endte opp med ryggplask eller magaplask i løpet av 3 timer.


Fredag var det frivillig aktivitet. Noen dykket, andre var i en ny bikepark, noen på spa og noen stranda. Dykkegruppa kjørte ut med båt til Nusa Penida Manta point. Selv om vi ikke fikk se Manta, var vi likevel fornøyde etter de to siste dykkene i Ped Nusa Penida og Sd point Nusa Penida. Her så vi resten av fiskene i nemo og det var god stemning. «åååww»- Håkon og Henrik. Til middag ble det overraskende go jek på en del, samtidig som andre dro til Uluwatu singlefin for å finne kjærligheten. Blant annet Elin, Lise Lotte og Erika (tilfeldig).

Lørdag stod det to flotte Pepenero katamaraner og ventet på oss ved havna. Her levde vi luksuslivet med Bali klassen. Musikken var på og dansemovesa var med (Hvertfall til T.man). Noen benyttet muligheten til å tæne mest mulig, noen snorklet og andre hoppet og sprakk trommehinna. Vilde tok botox. Vi var innom blant annet Crystal bay på øya Nusa Penida og playground i Nusa Lembongan.

8F4387A0-076B-4691-BB83-29E8FB7D4B4D
Søndag tok vi turen til Medewi. Der fikk vi en reality check på hvor mye plast som faktisk kommer fra havet og ødelegger dyrelivet og strendene. Vi forsto hvor lite lokalbefolkningen egentlig vet om global oppvarming og forsøpling, hvor de selv er den største grunnen til at strendene deres er full av plast og søppel. Alt dette fikk vi vite gjennom Runa, en norsk dame som jobber for en lokal surfeklubb hvor de rydder stranden Medewi for plast hver søndag. Surfegjengen var på surfekonkurranse denne søndagen, så det var godt vi kunne stille opp. Runa skal bygge skatepark for de lokale unge og etter hvert bygge et returpunkt for plast til lokalbefolkningen. Vi besøkte også en skilpadde gård som gravde ned og beskyttet egg og tok vare på syke og små skilpadder. Her fikk vi alle en liten skilpadde hver som vi fikk sleppe ut i det fri. Erika ble ekstra rørt og slo til med adobsjon av neste skilpadde reir. Etterpå dro vi til Medewi hvor halve gjengen surfet, mens resten slappet av på stranden. Mye trafikk gjorde så det tok 4 timer med bil til villaen igjen…

Uke 46 var kort og bestod for det meste av forberedelser til hjemturen. Mandagen var det felles svettefest på stranda med Bali. Først var det aeorobic/dans med Hilde Maria, noe spesielt guttene satt veldig pris på. Etter tabata økta med Silje, var det godt å være ferdig med push ups og ut å ta et morgenbad. Resten av dagen var noen i Kuta og andre benyttet seg av de siste solstrålene.

Tirsdagen var avreisedagen, men likevel fikk noen tid til å surfe på Toro Toro, andre massasje og klipp, og crossfit. Siste middagen ble tilbrakt på Opia, hvor Henrik og Håkon koste seg med ubegrenset vannmelon juice. På flyet chilla mange alene i 3 seters, men ingen chilla like mye som William med mange gratis potetgullposer.

For en bra tur dette har vert! Me har hatt det så kjekt sammen og blitt godt kjent me hverandre og ikke minst Bali! Komme til å savne varmen, koselige kvelder og alle de kjekke aktivitetene. Tusentakk for turen<3<3

– LiseLotte og Marlene

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.