På land, i og under vann.

Åy åy åy åy. Vi har nå unnagjort nest siste uka av Bali eventyret vårt. For en uke vi har hatt. Sykling, surfing, ekstrem chilling og dykking har stått på kalenderen. Mye tyder på at vi har spart de kuleste aktivitetene til akkuratt denne uken, med mange rå opplevelser både på land og på vann.

Mandag 31.okt

Vi kjørte 50/50, med halve klassen på surfing, og resten på sykling. Dagens sykkeltur het Central- Bali, der guiden Iye tok oss med opp i høyden langs åsryggen og nedover fjellsiden helt ned til strannkanten. Dagens krigere ble definnitivt Håkon og Kristina, med ca. en million tryn. Likevel holdt de humøret gående, som ekte riddere. Riddere må ri. Alle kom seg heldigvis helskinnet ned, selv om støvet lå tett for de som lå lengre bak i feltet.

Surferne fikk seg en session med de lokale surferne, som ble overrasket av nivået på de norske vikingene.

surf-2
På Kuta Beach og rir bølger.

 

Tirsdag 01.nov

Da var det bytting. Syklistene surfet, mens surferne syklet. De lokale ble muligens enda mer imponert i dag over bleikfisene fra verdens navle, Ørsta.

Syklistene kriget seg nedover fjellsiden med godt mot, is fra den lokale Is bil- skuteren, og sjokkoladen Bang- Bang. Ett vellfortjent bad ble tatt i strankanten, på slutten av turen.

Den ene guiden vår Iwan med kameleon.

 

Onsdag 02.nov

Dagens program er surfing og sykling i Bali Bikepark. Man skulle tro man ble lei av så mye sykling og surfing, men så feil kan man ta. Dette er idretter som mange av oss kommer til å fortsette med.

I dag var det siste dagen i Bali Bikepark, og her skulle det kjøres hardt. Doseringer ble driftet. Hopp ble scrubbet. Steiner ble slipt, og røtter ble knekt. Kommentar Tobias: «Syklinga i Bali Bikepark var grisefett og utfordrende», sier Tobban etter kort opphold i busk.

Gutta krutt på vei opp med shuttel bilen.
The Chill Crew.
The Chill Crew.

 

Torsdag 03.nov

Surfingen i dag ble bra, med overgang fra store til litt mindre brett. Dette ble mestret på en bra måte av samtlige, selv om det var utfordringer. Ett mindre brett er nemlig vanskeligere å få fart på, men når du først har fått fart på bølgen er det mye mer lekent. Med 20 surfebrett levert av rektor Martin, kunne vi prøve oss fram med ulik lengde og bredde på brettene. Disse brettene har vært i vår disposisjon hele oppholdet, og har nok vært mye av grunnen til vår fine fremgang.

Fredag 04.nov

Denne fredagen var det mange som hadde sett frem til ettersom vi skulle dykke. PADI dykkeskole tok oss med til ett svømmebasseng der alle skulle utti, delt inn i fire grupper. Etter en god oppvarming fikk vi på oss dykkerutstyret og suste rundt i bassenget.

Bassenget som ble brukt til første dykketime.

 

Laurdag 05.nov

Dykkingen fortsatte og i dag tok PADI oss med til The Blue Lagoon, en bukt som ligger på den østlige delen av Bali. Her hadde vi to dykk. Vi fikk se masse rar fisk og dyreliv på bunnen. Begge dykkene var på ca 12 meter. For de fleste av oss var dette det første dykket vårt i åpent farvann. Dette var en sjuk opplevelse.

dykk
Olaug og gjengen.

Søndag 06.nov

Rosinen i pølsa var spart til sist. To dykk på 18 meter, ned til ett gammelt Amerikansk skipsvrak. Fullt av dyreliv rundt skipsvraket. Store og små fisk og koraller. Simon fikk til og med se «havets ape», skilpadda. Han har ikke vært den samme siden.

dykk-123
Tobias i korall tårnet.
Utforsker krigsskip på 18 meters dybde.
Utforsker krigsskip på 18 meters dybde.

Kommentarer fra uken:

Helene: «En uke med god knall, og mye mestringsfølelse».

Jonas: «Hæ hæ hæ hæ hæ. Det var sjukt å se på vrak. Ikke noe man ser hver dag. Bali Bikepark var vilt».

Henrik: «Jeg liker å være ute».

Simon: «Fucking radikalt mait. Dykkinga er noe av det kuleste jeg har gjort».

Akon: «Dykking var gøy. Bikeparken var som vi sier i Nor- Norge » Bi det gotar no, så gyt æ».

T-Bone: «Bali Bikepark leverer. Eg sykla fort».

Olaug: «Stæn bra».

 

Neste uke er finale uka her på Bali. Stay tuned.

Over og ut fra strandkanten her på Bali
Over og ut fra strandkanten her på Bali!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.