Nok en uke her på Møre fhs

Halvveis inne i en ny uke, kommer vi med et litt sent sammendrag fra uken som var.

Her på Møre fhs startet uken som vanlig med individuelle valgfag, etterfulgt av en ny aktivitet som skal forberede alle oss ekstremsportere, både fysisk og psykisk, for topp-formen. Joar introduserte oss for noe han betegnet som «middels hardt», kalt ildmarsj.  Prislapper ble klippet av de nye stavene, mens støvet ble tørket av de gamle. Sekker ble fylt opp med tyngde som skulle få denne turen til å bli enda verre, men fremtidige toppturer enda bedre. På rad og rekke satte vi kurset i et høyt tempo opp drøye 500 høydemeter, før Joar sendte sine utslitte elever i dusjen.

Tirsdagen var oppstartsdagen for den mye omtalte koruka med den meget omtalte dirigenten Per Oddvar Hildre, mer kjent som «Prots». Alle elevene ble delt inn i alt, tenor, bass og sopran, med mål om å klare å få alle 100 elevene til å synge firestemt. Ikke vet vi hvordan Prots fikk det til, men allerede etter første dag, hørtes det overraskende bra ut.

Onsdag var alle klare for en ny dag med kor. Men igjen hadde dirigenten blitt utsatt for sykdom. Lærerne satte opp et alternativt opplegg med filmen «Sin Nombre» i musikksalen. Etter lunsj hadde Joar innføring i alpinstøvler og småfilmer med diverse tilbakeblikk av moderne skihistorie. Onsdag kveld var det klart for juleavslutning med Klubben. For oss som er en del av Klubben ble kvelden fylt med julegrøt, is og småkaker. Kvelden ble avsluttet med dans og musikk fra bandet Merkesteinene, før de, forhåpentligvis mette og fornøyde, klubbdeltakerne vendte nesen hjemover.

Ettersom Prots fortsatt ikke kunne holde koruken, steppet Jørn inn med danseopplæring for hele skolen. Etter lunsj var det klart for den ukentlige torsdagsvasken, men ettersom vi denne morgenen våknet opp til kuldegrader og puddersnø, valgte noen å heller finne frem skiutstyret og komme seg ut for årets første «topptur» aka gapahuken, til fordel for mopp og støvklut. Senere på kvelden dro noen av oss til klatresiloen i Volda.

702379_10201853253724752_1640537342_n

Som alltid gikk fredagen med til valgfag og på kvelden var det igjen duket for den ukentlige «quizdan». Kjøkkenet hadde disket opp med sjokoladekake og quizgruppa med spørsmål. Etter enda et snøfall var det flere som igjen spente skiene på og tok turen til gapahuken.

Lørdag hadde Signe og Tiina ordnet til med juleverksted. Vi ble plassert på poster som å lage julekort, pepperkakehus, julepynt og diverse. Etter juleverksted ble vi servert julegrøt med mandel. De tre mandlene ble funnet av tre heldige, grøtsultne elever og marsipangriser ble delt ut. Etter grøten og enda nytt snøfall, bar det igjen opp til gapahuken for mer skimoro og pudder.

juleverksted

ludoturnering

Som eneste fulle fridag, ble søndagen for mange utnyttet til årets første topptur til Melshornet. Et klapp til Kjetil Follestad som klarte å gå sakte nok til å holde følge med elevflokken på tur.

1493026_10201853253604749_1396001670_n

 

Over og ut, Nils og Katarina

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.