Matauk, livets seminar og downhill biking i Volda :) :)

brudeferden

Mandag denne uken hadde elevene ved skolen ordinær undervisning i form av at vi drev med ulike valgfag etter eget ønske. Noen av de selvvalgte valgfagene vi kan velge mellom, er eksempelvis kajakk, boksing, tåving, strikking, diverse tur i nærområdet og massasje! Og vi har kommet godt inn i de valgfagene vi har fått tildelt, men folket er fornøyd! Etter lunch hadde vi vask av fellesområde, som gymsal og elevkjøkken og der var stemningen på topp!!

magnus-massage

tobias-pose-i-bat
olaug-har-bursdagspikking

På tirsdag, onsdag og torsdag hadde alle på skolen matauk og der skulle vi lære mer om hvordan mennesker i Norge før måtte samle inn mat og gjennomføre andre ting for å kunne overleve vinteren. Her var det mulig å delta på både lefse- og eplekakebaking, (lovlig) epleslang og selvfølgelig sylte det vi fikk, sauesanking, fisking og sopplukking. de som var med å plukke sopp, eple, fisket og selvfølgelig hadde lefsebaking skulle være med å lage mat av det vi hadde gjort. Klassene deltok på flere av de ulike områdene etter interesse. Matauk har påvirket og vært en viktig del av samfunnet, og man fikk større forståelse for viktigheten. To klare eksempler på dette er at sauene hjelper til å holde gresset på beitemarket i høylandet lavt, for at mennesker kan gå på eksempelvis fjelltur og få inn restflokken til de lokale bøndene. Vi fikk også se nytten av kortreist mat gjennom fisking, sopplukking og sauesanking. Og vår godeste Olaug hadde bursdag så det ble feiret med kake og god stemning.

 

Fredag var det derimot en «vanlig» skoledag, da vi igjen hadde valgfag! På fredager er valgfagene på fire timer, så det gir oss god tid til å kunne tilnærme oss mer kunnskap om aktuelle områder, alt etter interesse og ønske.  Det var en fin og solfylt dag og eksempelvis «mat på bål»-gruppa lagde pizza til hovedrett.

 

På lørdag hadde rektor Knud Jørgen et seminar om hvordan mennesker kan se på livet og hvor tilstede den enkelte er. Han demonstrerte dette punktet gjennom ulike livserfaringer og eksempler som underbygde verdien av å være mer «i nuet». Vi fikk også sett film «Dead poets society» som ga flere perspektiv på hvorfor det er viktig å være tilstede med de rundt seg. På lørdags kvelden hadde animasjonsklassen elevkveld, som var bra gjennomført og de hadde øvd mye fram mot kvelden. Her var det flere konkurranser, danser og theaterframvisninger som gjorde det til en morsom kveld! Teateret hadde en morsom twist, fordi dem valgte ut frivillige fra publikum som fikk forskjellige roller, som «stol» eller «glass med konjakk» eller ja en person. Og da leste opp en fra animasjons klassen et teaterstykke dem hadde lagd, og dem som hadde fått rollene måtte gjennomføre akten for første gang på scenen. Det hele ble avsluttet med karaoke, hvor mange deltok og sang til kjente sanger som ABBA! Og alle ble Rick rolled med sangen «never gonna give you up»

Etter en nokså hektisk lørdags kveld (og ellers uke), så skulle x-sport klassen være med på å delta og være frivillig overfor en downhill konkurranse i nabokommunen Volda dagen etter. Her deltok Henrik, Torgeir, Poppe og Peter og de fikk hele fire av seks mulige pal plasser i konkurransen. Og Poppe slo bakke rekorden ikke bare en, men 2 ganger, noe som jeg vil si er imponerende! Her har klassen vært med å delta i ulike poster før, under og etter konkurransen og rundt 15-20 pers fra de andre klassene ble med for å heie fram våre deltakere! Her har det vært knall og fall, men heldigvis fortsatt i godt behold! Under vises det endel bilder og videoer fra dagen!
poppe-pa-pallenresten-av-gutta-boys-pa-pallen

 

(Venstre) Poppe på første plass av den lange bakken. (Høyre) Peter (3) Henrik (2) og Torgeir (1) på pallen

 

 

pose-sykkelguttaGuttene som var ute og kjørte, venstre til høyre (Poppe, Henrik, Peter, Torgeir)

polseservering-av-kathrine

Kathrine som kommer opp til vaktene med pølser

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.