Matauk

 

Shalom bloggen!

Denne uken har hvert meget spesiell i forhold til de vanlige ukene våres. Vi har hatt matauk, som går ut på at vi skal forsørge oss selv i form av blant annet fisking, vedhugging, sauesanking og sopp- og bærplukking. Vi startet uken med info om matauk på mandagen, etterfulgt av mataukoppgavene våres som ble utført tirsdag til torsdag.

Fiskegruppa dro på hytta til musikklærer Jørn og gosset seg med smakfulle fiskeøyne som Tobias (Sør-Amerika) spiste for én snusboks han ikke likte. De fisket en haug med fisk både fra land med stang og fra båt med stang og garn. Fiskene fikk skolen smakt i form av herlige fiskekaker, samt nydelige krabbeklør til lunsj

 

 

Sauseankerne hadde en tøff kamp mot stae sauer de to dagene, til og med Niri var utslitt etter en dag på jakt etter kjøttetende sauer. Sauesankerne kom hjem til middag svette, blodige og utsultede. Så nydelig middag fra kjøkkengjengen smakte fantastisk. Stakkars Edvard hadde en uheldig uke hvor han på onsdagen mistet sin telefon, som IKKE er en Iphone med Find My Iphone-app, han dro derfor ut på torsdagen med et håp om telefonfangst. Han kom tilbake på skolen uten telefon og flatt sykkeldekk. Han satser på at forbannelsen om en uheldig uke er over på mandagen. Eirik var storfornøyd med hele 15 sauer til sammen selv om Alpha Squad, Delta Squad, Suicide Squad og Cliff Rangers visste de ville klare bedre.

 

 

Vedhoggerne og bærplukkerne sanket mye ved, bær og sopp. Noe som hjelper godt med til vinter’n og sultne mager. Heldigvis har vi ikke smakt på veden, men deilig kantarellsuppe, viltgryte med sopp og eplekake smakte utsøkt. Som en takk til de snille epletreeierne ga vi ett glass eplemos til hvert hus .

 

 

På lørdagen deltok vi som både frivillige og syklister på Snauderåsa DH. Dagen var preget av bra stemning, mye knall og fall og gratis brus, pølser og kake som takk for innsatsen. På den korte løypen AKA barneløypa presterte Møre FHS å booke alle pallplassene, kanskje ikke så rart da det var fire deltakere, hvor alle var fra Møre FHS. Fordelen med å delta på konkurransen var at man slapp å jobbe (trodde vi), men istedenfor ble vi sendt oppover løypene som pølseekspress .

 

 

Alles menneskers hellige hviledag AKA søndagen ble brukt til å gå 1331 meter opp på en liten knaus kalt Grøtdalstindane. Dette var en frivillig tur for hele skolen der over 60 gladlakser stilte. I starten var turen litt slitsom for mange da vi smøg oss mellom buskar og trær, men da tregrensa sluttet fikk vi se den fantastiske utsikten Tor-Erik har mast på.  Vi fikk til og med karret oss opp på hele to topper, og på begge toppene var det photoshoots og chi gong-øvelsene til Knud Jørgen. På veien ned slet flere med vonde knær, men humøret er alltid på topp når vestlandet serverer oss skyfri himmel og steikende sol

 

Takk for veka, sees neste uke  Hilsen Aleksander og Charlotte<3<3<3

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.