Julestemning med kart og kompass!

Da er det nesten slutt på en ny uke, og dermed følger det også med en ny blogg! Denne uken var fylt med litt av hvert! Det har regnet en del, mens det har kommet snø på fjelltoppene rundt oss, julestemning på internatene, juletrær og julelys, julemusikk og ellers god stemning! Vi har også hatt en liten utflukt fra hverdagen og gjemte oss et døgn i Grøndalen! Dette er hva vi x-sport elever har gjort denne uka!

Klassen på tur i vinterland i Grøndalen!
Klassen på tur i vinterland i Grøndalen!
Jøtul er med på tur!
Jøtul er med på tur!

 

Mandag:
Mandag var det opp og klar for en ny uke! Etter morgensamling vandret alle til sine valgfag, før vi spiste lunsj. I lunsjen fikk vi beskjed om å ta på oss treningstøy og klær til å være ute! Vi kom møtende opp i klasserommet, hvor ryktene om både intervall, bakkeløp og annet hadde spred seg. Men først fikk vi beskjed om at Tor-Erik skulle ha en lettere oppvarming med oss. Her skulle vi leke «Blodpotet», som går ut på at alle har igjen øynene, også går en (Tor-Erik) rundt og prikker oss i panna. 1 prikk er potet, 2 prikk er blodpotet. De som blir blodpotet skal gå rundt å finne potetene, mens potetene skal unngå blodpotetene. Støtter man borti noen, må man hviske hva man er. Møter to poteter eller 2 blodpoteter på hverandre skjer det ingenting, men møter en blodpotet og en potet på hverandre, så dør poteten. Da må poteten dø en dramatisk død. Dermed så blir poteten en spøkelsespotet! Spøkelsespoteten skal ta opp øynene og ule når en potet og en blodpotet er i nærheten av hverandre. Dette er en utrolig morsom lek, spesielt når alle spøkelsespotetene (som ser) ser alle potetene og blodpotetene (som ikke ser) løpe rundt og ikke vite hvor de er eller hva som skjer. Festlig!

Vi hadde også en konkurranse hvor vi skulle løpe med øynene igjen mot tjukkasen, for å se hvem som var tøffest og bare løp på, veldig moro å se alle som løp, mange festlige uttrykk! Men her sluttet «moroa». Så var det på tide og begynne med Nils trening-før-topptur-sesongen. Vi fant frem staver og sekker, og gikk opp mot veien til gapahuken. Etter 10 min oppvarming, så delte vi oss inn i 2 grupper. Vi skulle gå i masjgang i rekke, og den bakkerste skulle jogge opp og foran førstemann. Når denne personen var kommet på plass, så var det neste mann sin tur til å løpe. Og slik fortsatte det helt opp mot gapahuken. Deretter var det ned å dusje, middag og fritid!

 

Rødekorshytta
Rødekorshytta
Trøtt lærer :)
Trøtt lærer 🙂

Tirsdag:

Mandagen ble også brukt til litt forberedelser, da det ble bestemt at klassen skulle ut på en liten utflukt til Grøndalen! Vi ble litt forsinket da minibussen vår var sendt til reprasjon for å fikse servoen, og ble forsinket. Så da surret vi litt rundt, mens vi alle ventet på bussen. Den kom heldigvis til slutt og vi la i vei, men først hadde vi en stopp innom Kiwi (produktplassering og gratis reklame for Kiwi, iiiiik!) hvor vi handlet mat, og annet godt (Alle sjokoladeplater fra freia til 17 kr!! woho!). Etter dette så kom vi oss avgårde! Og kom frem til Grøndalen hvor det til alles glede var SNØ!!! Store hvite pudderflak av snø falt fra himmelen, og la seg som en hvit teppe utover dalen. Det skal ikke skjules at vi «tøffe» x-sport elever ble en barnehageklasse på tur med snøballkrig og dynking av hverandre i snø! Etter å ha varmet opp hytta, en fin liten Rødekorshytte uten vann, strøm, men heller med en elv og utedo og stearinglys, så samlet vi oss i sofaer, stoler og benker, for å ha kart og kompass! Vi gikk igjennom litt hva de forskjellige tegnene, strekene og tallene på kartet betydde, før vi kledde på oss og dro ut i snøen for å øve. Vi gikk langs Grøndalsvatnet og hadde jevnlige stopp for å se på kartet og kompasset. Ellers så brukte vi mye av tiden på å kaste snøballer på hverandre og leke med Jøtul, den vakre og tidenes snilleste hunden, til Tor-Erik. Vi stoppet også for å ha en runde med «Ninja» og Blodpotet-leken! Dette ble veldig moro, da flere av potetene (som har øynene igjen) gikk langt avgårde og falt både ned i små grøfter, gikk inn i trær osv! Jøtul synes spesielt det var moro å løpe rundt og skremme alle de som ikke så! Vi fikk oss flere gode lattere her! Etter dette var det tilbake til hytta, hvor vi fikk fyr i ovnen igjen, og begynte på dagens middag, taco!! Etter mat ble det avslappning, adjektivfortelling og monopol. Så gikk vi utenfor hytta og lagde bål, hvor vi grillet pølser, slappet av og snakket, før det ble mer kos på hytta før sengetid!

 

 

 

Stemning rundt bålet
Stemning rundt bålet

Onsdag:

Krysspeiling med kart og kompass
Krysspeiling med kart og kompass

Vi våknet til et trist syn, den fine snøen regnet bort…! Regnet hadde kommet til Grøndalen, og snøen forsvant sakte, men sikkert! Men dette stoppet ikke oss, vi hadde havregrøt til frokost, før vi skulle ut å teste kart og kompass-kunnskapene våre! Vi ble delt inn i 3 «lag» hvor alle sammen skulle finne veien opp til en topp og et vann, hvor Tor-Erik, Nils og Jøtul ventet på oss. Alle kom seg opp, og her i regnet hadde vi trening og innføring på krysspeiling, hvor man finner to topper/markerte elementer på kartet, og hvor man ved hjelp av dette finner ut hvor man er. Etter dette dro alle ned til hytta, hvor vi lagde lunsj, nudler og potetstappe, før vi pakket sammen, vasket hytta og dro hjem.

 

 

 

Stemning på kveldstid
Stemning på kveldstid

Torsdag:

Idag stilte klassen til treningstøy på morgensamlingen og vi var alle klare, for vi skulle ha en treningsøkt med Eli Anne, samboeren til Tor-Erik. Vi møtte spent i gymsalen, hvor vi hentet vekter, benker og evt. treningsmatter for de som ville det. Tor-Erik hadde oppvarming med oss, løpe rundt i sirkel og hoppe over hverandre, før vi satte vi i gang. Vi hadde øvelser hvor vi skulle gjøre en øvelse 20 sek. og ha 10 sek. pause, også hadde vi en ny øvelse i 20 sek. og 10 sek. pause, så gjentok vi slik at hver «bolk» varte ca 4 min. Med forskjellige øvelser så hold vi på en 45-60 min. En veldig slitsom økt, men veldig artig! Alle hadde godt humør og motiverte hverandre, mens Tor-Erik løp rundt og var vanngutt for å vanne de svette elevene sine ^^ Etter dette så var det vasketorsdag, hvor alle vasket rom og forhåpentligvis så håper vi at alle sammen fikk godkjent at Berit som også hadde bursdag! Hurra og gratulerer til Berit med dagen!!

 

 

Fredag:

Fredag er valgfagdag, så idag gjorde alle i klassen litt forskjellig, både dans, massasje, utstyrssying, strikking og en del mer, også var den endelig HÆLG!!!

 

Lørdag:
Idag var det seminar, hvor vi skulle ha JULEVERKSTED, tror hele skolen synes det var kos og sitte med julemusikk og lage både det ene og det andre. Det ble strikket, heklet, lagd julekort, bakt julekaker og julepynt. God stemning var det i alle fall på hele skolen og alle sammen koste seg, det ble også en glitterkrig, hvor flere kom ned til middag med glitter overalt.. Gangene har glitter på gulvene, og varmt vann var det lite av da folk prøvde å dusje av seg glitteret! Men men! Så var det klart for elevkveld! Denne gangen var det assistentene som hadde elevkveld. Det ble servert deilig lasange, men så midt i maten, så sa det «poff» og så gikk strømmen i hele Ørsta og tydeligvis også i store deler av Sunnmøre! Folk ble sittende med stearinlys i peisestua og lommelykter, og stemningen var i alle fall veldig koselig! Vi ble sittende og vente en stund og plutselig så vi at strømmen kom på i byggene over veien, vi ble spent sittende å vente, og fikk beskjed om at vi skulle gå til gymsalen, da vi alle regnet med at strømmen snart kom tilbake og elevkvelden kunne starte. Men vi var dessverre de som fikk strømmen tilbake sist, så det gikk enda en time. Vi prøvde frebilsk å «trylle» strømmen tilbake, men det fungerte dårlig dessverre, hehe. Heldigvis så kom strømmen tilbake, og elevkvelden ble gjennomført med glans og med mye latter!

 

Snø på fjelltoppene rundt Ørsta
Snø på fjelltoppene rundt Ørsta

Søndag:

Nå er det søndag og fridag! Dagen startet med flott frokost, og resten av dagen regner jeg med at de fleste skal ta det med ro og trene. Ellers så er det julegrantenning i sentrum og fakkeltog for Redd Barna, hvor noen fra klassen og fra skolen skal stå vakter, bære bøsser osv. Til tross for regnvær, krysser vi fingrene for julestemning!

 

Peace and Love for denne gangen!

 

– Marte og Myskja

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.