Ikke noe tull i Istanbul

Slutten på turen vår nærmer seg! Det siste døgnet har blitt brukt til å nyte storbylivets gleder. Vi har vært på sightseeing med streif av det Osmanske riket, der vi har sett Hagia Sofia, hippodromen i Istanbul, utsiden av den Blå Moské, den Egyptiske Basaren og broen over Bosporos. Hagia Sofia var vårt første stopp for dagen. Bygget ble reist som en kjempekirke, første gang påbegynt i 532. Senere var det moské, og nå museum. Vi trasket rundt og beundret dekorasjoner og dimensjoner, alt mens historien pustet oss i nakken og Faruk hvisket oss i øret over mikrofon.

20121029-201320.jpg
Bilde fra Wikipedia.

Etter Hagia Sofia var planen den Blå Moské, men det gikk dårlig å være turister i bønnetiden, så vi dro på byvandring i steden. Den ble avsluttet ved enden av kryddermarkedet, også kjent som den Egyptiske Basar, og derfra spredde vi oss utover byen som klinkekuler fra et glass. De fleste ruslet over Bosporosbroen, og gikk dermed fra Europa til Asia (!) på sine egne apostelhester. Dagen gikk med til vindusshopping og vanlig shopping og restauranthopping, og gjengen var sliten da vi møttes igjen om kvelden. Frida var den tøffeste av alle, hun gjorde endelig alvor av tatoveringsplanen sin!

20121029-202959.jpg

Resten av kvelden ble brukt på middag på restaurant med tilhørende premieutdeling for diverse «turens..». Her kan vi nevne Sofie som vinneren av punkteringskonkurransen (full liste kommer ved en passende anledning), Sara MK som turens Mor Teresa og Åsmund som turens brølape, samt Sigurd og Sofie for raskeste gutt og jente i vindsurfingskonkurransen. Vannpipe på kvelden rundet av Tyrkia 2012. Takk for turen, alle sammen!!

20121029-203052.jpg

20121029-221857.jpg

20121029-221928.jpg

(Nå er alle trygt landet på Gardermoen uten større viderverdigheter eller avkappede hestehoder. Her snør det, østlendinger liker ikke sånt.)

20121029-203140.jpg

Håper forresten dette innlegget ser like bra ut på en datamaskin som det gjør på min lille iPhone fra et sete på OSL. Tiden vil vise.

Tyrkia out, bonusblogg fra Ida Johanne!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.