Fra klatring til shopping

Søndag 21 oktober: Antalya

Frukost. Avreise til Antalya. Ca. 1,5 time. Innsjekking på Lazer Pansion. Guida tur. Felles lunch. Frie aktivitetar. Middag på eigehand.

…Solen steg over trehyttene i Olympos, og hanen gol for ente gang, i det ekstremsportgjengen kom seg opp og ut, klare for sin siste frokost omgitt av frittgående høner og hippier. En etter en slepte og dro  de sine store bagger og kofferter til utgangen, hvor det var et sjokkerende syn som møtte dem – utenfor sto det en hvit monsterbuss.

 

 

Monsterbussen og Sofie

 

Ettersom en og en ble stablet inn, var det bare ett spørsmål; hvordan skulle de få plass til alle?

 

Litt liten plass

 

Heldigvis for den reiseglade gruppen ordnet alt seg, og etter et (tårevått) farvel med Vegard (bror til Sigurd) vendte de snuten mot Antalya. Bussen ga fra seg et lite stønn, før de trillet framover, et postkort og mange klatreopplevelser rikere.

Det oppstod stor spenning på veien, det kan man tenke seg når man plasserer en monsterbuss i en svingete og smal vei. En krapp sving nærmet seg, hvordan skulle dette gå? Hele bussen holdt pusten, men bussjåføren tok det med knusende ro. Han tok den velkjente tyrkiske bussjåførteknikken, bruk begge kjørefelt! Og oppover bar det, bussen stønnet til tider, men det gikk tross alt framover – i motsetning til mange andre tyrkiske busser. Det var god stemning på bussen.

Endelig oppe på hovedveien bar det i retning Antalya, men dramatikken var ikke over for den ekstreme gjengen. Bussen kom dessverre bak en stor, monstertrailer! Elevene var spente, hadde bussjåføren tenkt å kjøre forbi i en «forbikjøring forbudt» sving, eller måtte de snegle seg bak traileren? Det virket som bussjåføren tenkte «inshallah»(hvis gud vil) og bestemte seg for å kjøre forbi.

 

Man kjører forbi uansett

 

Det virket som bussjåføren hadde gått på riktig skole, for bussen kom seg forbi, til alles store lettelse. Videre på sin vei møtte ekstremfolkene også et brudefølge, hvor alle satt enten på lasteplanet eller i åpne bagasjerom.

Bryllupsbandet!

 

Akkurat i tide for lunch ankom bussen Antalya, og alle var fornøyde med at nok en busstur var overlevd…

 

 

Heia bloggen!

Håpe dere likte historien, det er en typisk busstur her i Tyrkia, ganske spennende greier.

Først og fremst må jeg bare si: Pappa, jeg har det topp, koser meg masse. Ville bare si, jeg lever, og har ikke giftet meg med noen tyrker – enda!

I dag har vi altså kommet oss til Antalya, et lite pit-stop før vi drar innover i landet. For første gang på noen uker har vi i dag hatt litt dårlig vær. I løpet av bussturen har vi hatt sol, regn og hagl, og regnet holdt litt utover dagen!

 

Det regner, men det er regnbue, så det gjør ikke noe

 

Vel framme i Antalya spiste vi en veldig god lunsj. Etter noen dager i vegetarlandsbyen var det noen som satte ekstra pris på adana kebapen, og slo til med to kebaber.

Resten av dagen var satt av til frie aktiviteter – som betyr varierte aktiviteter, men alle satte av litt tid til shopping!

Noen ble bestevenner med mannen i te-butikken, og etter kjøp av flere kilo te ble de bydd på både mat, drikke (mer te) og vannpipe. Litt lurt, men veldig blide tilbrakte de mye av fritiden i den koselige butikken.

Andre besøkte en moské, hvor de fikk observere både kvinner og menn på dette hellige stedet. Her måtte kvinnene sitte bakerst i et hjørne, bak to forheng, mens mennene fikk stå hvor de ville. Det er forskjell på kjønn!

 

I moskéen var det ikke lov å ta bilder. Disse tyrkiske damene jobbet med å lage tepper i en butikk utenfor.

 

Et restaurant besøk ble også veldig interessant, da vertinnen på stedet ble gladere og gladere, mens spritflasken hennes minket på innhold. Det ble italiensk snakking, og mye morsomheter.

Vi fant også en veldig kul statue, men Tuva var litt skeptisk.

Skeptisk!

Alt i alt har dagen vært fylt av mange uventede opplevelser, og mange har fått fylt opp kofferten helt til randen.

Nå er det leggetid, før en ny dag med nye opplevelser

Over og ut, hilsen Knut

Klem fra Sara MK

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.