Første dykkedag i Kaş!

Laurdag 13 oktober: Kaş

Frukost. Inndeling i grupper. Start dykkekurs. Dei fyrste dykka vert gjennomført i bassenget på Oreo Hotell. Lunch på eigehand. Felles middag på kvelden. Lesing.

 

Merhaba!

I dag var vår første dag i Kaş. Alle (tror ikke det er bare meg) har fått et kjempegodt inntrykk av denne søte lille byen ved havet, med utallige koselige restauranter og små butikker. Hele klassen skal ta dykkerlappen her i Kaş, og flere av de som allerede har den fra før skal gå videre fra Padi Open Water kurset (nybegynnerkurset) til Padi Advanced (viderekommende). Klassen ble derfor litt delt i dag. For de som skal ta dykkerlappen startet dagen med teori og filmtitting på dykkersenteret nede i byen. Deretter bar det opp i bassenget på hotellet vi bor på for å starte dykkingen. Dagen besto av mange kanskje litt kjedelige men nødvendige øvelser, som hvordan tømme masken for vann og signalisere at du går tom for luft.

Gjengen i bassenget

For Padi Advanced elevene var det ikke noe opplegg i dag og vi måtte finne på et alternativt opplegg. Vi bestemte oss for å leie sykler og ta oss en sykkeltur til en liten og kjempefin strand som ligger utenfor Kaş.

På vei oppover

Men det er ikke barebare å leie sykler i Tyrkia, det fikk vi oppleve i dag. Det startet med at giret til Sara M. ikke var brukelig. Eller som Joar så fint sa; it’s facked. Hun fikk ny sykkel og vi startet turen. Men det viste seg å være lettere sagt enn gjort. Vi kom ikke mange meterne opp bakken bak hotellet  før kjede til Joar røk rett av og han måtte ned igjen. Joar kom tilbake med ny sykkel og vi fortsatte vel en 200 meter til og da punget dekket til Nikolai og han måtte også ned igjen og bytte sykkel. Derfra gikk turen ganske smertefritt!

Vi fant en skilpadde på veien, en veldig liten en

Vi syklet over et lite fjell bak hotellet og ned igjen til sjøen på den andre siden og denne nydelige lille stranden. Her tilbrakte vi noen timer med bading og soling før vi syklet kystveien tilbake til Kas.

Ida Johanne, Sara M. og Sigurd ute å bader i det krystallklare vannet
Sara M. i en kjempekul grotte vi fant borte på stranden. Her benyttet selvfølgelig klatremusene Nikolai og Sigurd mulighetene til å komme seg høyest mulig for så å hoppe ned igjen

Da vi kom til tilbake til hotellet var det fortsatt full fart i bassenget og på land!

Dykkerinstruktøren Fes forklarer forskjellige øvelser

Ikke lenge etterpå fikk vi også besøk av vår kjære rektor Odd! Han har hus i Tyrkia og bestemte seg for å ta en liten tur innom og se hva elevene hans drev med på disse utenlandsturene sine! Så i kveld spiste vi veldig god middag sammen mens vi lader opp batteriene til i morgen. Da bærer det nemlig ut i båt alle sammen klokken 8.30 for mange spennende dykk for både Open Water og Advanced!

Rektor Odd, Joar, Faruk, Vegard (bror til Sigurd) og resten av klassen ute til middag

Vi storkoser oss her i Tyrkia med nye opplevelser hver eneste dag. Håper alt er fint hjemme i Norge også! Klem fra Sofie

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.