En ettersmak av snø

Denne uken startet som vanlig med valgfag, men etter lunsj var det tid for aktiviteter med klassen. Det var Ida Johanne, vår eminente assistent, som skulle piske oss rundt i gymsalen og få oss til å danse for hennes føtter. Hun hadde satt i gang noen aktiviteter i ekte folkehøyskolestil, hvilket inkluderte basket med boksehansker og innebandy hvor vi holdt køllen opp ned. For å krydre det hele moret hun seg med å kaste godteri rundt i salen mens vi holdt på. De som ikke fikk fatt i godteri ble påtvunget både push-ups og sit-ups.

Både tirsdag og onsdag gikk med til elvepadling. På tirsdag var det bra vannføring i elven, så bra at vi faktisk var nødt til å padle litt lenger ned enn det i utgangspunktet var planlagt. Den elvestrekningen vi nå skulle begi oss ut på var relativt steinete, hvilket gjorde mange skeptiske til hva konsekvensene av å gå rundt ville være. Men etter litt beroligende ord og en kjapp instruks fra Joar, kort oppsummert som, «gi gass, fart er trygghet,» var første gruppe klare for å begi seg ut på elven. Joar ledet an og halve klassen fulgte på, én etter én. Det var morsomt å prøve seg i litt hissigere elv, og selv om det bød på litt utfordring, gikk det bra med alle! Bortsett fra Ingvild da, hun bestemte seg for å gi oss en demonstrasjon av hva konsekvensene av å gå rundt kunne være. Det hele endte med en blodig, opphovnet nese og prisen for dagens heftigste skade. (Åsmund kom på en 2. plass med et kutt i fingeren.) Til alle bekymrede lesere kan jeg berolige dere med at det hele gikk bra med Ingvild, hun smiler og oppfører seg forholdsvis normalt. Allerede dagen etter var hun på plass i elven igjen! Resten av dagen gikk veldig bra, det var noen flere som gikk rundt, men det gikk bra med alle. Hovedproblemet var kajakkene, som hadde for uvane å enten seile langt nedover elven, eller kile seg mellom to steiner.

Photo 2013-04-24 21.21.57 (1)
En velfortjent 1.plass
Redningsteamet står klare for å ta i mot andre pulje!
Redningsteamet står klare for å ta i mot andre pulje på vei ned elven!
Storstilt redningsaksjon av kajakk
Storstilt redningsaksjon av kajakk

Onsdag var det igjen tid for å padle. Vannstanden hadde gått ned hvilket gjorde at vi dro litt lenger opp i elven. Her var det dypere enn der vi var dagen før og en fin jevn strøm hvor vi kunne øve på tekniske elementer som bl.a. traversering og det å gå inn og ut av bakevjer. Bortsett fra det skjedde det lite utenom det «vanlige», noen smakte litt på elven og klarte å ta eskimorullen opp igjen, andre tok seg derimot en liten svømmetur. Planen var å padle mer på Torsdag, men ettersom vinteren nekter å slippe taket oppe i fjellene, var det for lite vann i elven. Vi brukte derfor dagen til andre ting, som å klargjøre underholdningen til foreldrehelgen. Ettersom hovedandelen av vår leserskare består av foreldre som har tenkt seg på nevnte foreldrehelg, kan jeg dessverre ikke gå nærmere inn på hva denne underholdningen består av.

Foto: Elling Hustad
Foto: Elling Hustad

Fredag betyr valgfag, og for undertegnede betyr det topptur. Dagens topp var Vallahornet som ligger i «bakgården» vår. Ettersom våren har begynt å slippe til her i lavlandet måtte vi gå et lite stykke med skiene på sekken, men det er en naturlig del av vårskiturene her på vestlandet. Været denne dagen var det man kan kalle skiftende. Vi startet med stekende sol som fikk svetten til å renne i strie strømmer, etter en liten stund tok vi matpause hvor solen forsvant og vi fikk et lite snødryss på oss. Innenfor synsvidden vår kunne vi også se sol, regn og overskyet. Deretter fortsatte vi å gå, og det tok ikke lang tid før solen tittet frem bak skyene igjen. Vi var heldige, og solen fulgte oss for det meste resten av turen. Etterhvert som vi nærmet oss Vallahornet bestemte vi oss for å vende snuten opp mot Saudehornet istedenfor. Nesten alle hadde vært på Vallahornet før og ved å gå litt i retning Saudehornet ville vi få en brattere/morsommere nedkjøring. Litt opp i bakkene mot Saudehornet tok vi en pause, kastet skjorta og tok noen spadeprøver av snøen. Etter en god pause bestemte vi oss for å kaste fellene og sette utfor! Snøen var god å kjøre på og det var en fin avslutning på topptursesongen for mange.

Sol og skyer, Vallahornet i bakgrunnen.
Sol og skyer, Vallahornet i bakgrunnen.

Kinaklassen sto for lørdagsseminaret. De fortalte oss om sin innholdsrike tur og sendte oss rundt på forskjellige poster på skolen hvor vi blant annet drakk te og ble matet med dumplings og wikipediafakta. Det hele ble avsluttet med en film fra turen deres. På kvelden var det 2. etasje på internatet som sto for underholdningen. Det ble arrangert pensjonistkveld og hele skolen fikk i oppdrag å kle seg ut som pensjonister. Vi hadde også invitert noen ordentlige pensjonister til underholdningen for å virkelig sette stemningen. Av underholdning var det mange aktiviteter som man forbinder med den eldre garde, som blant annet bingo, strikkestafett og allsang. Til slutt ble det arrangert dans. De eldre ga uttrykk for å kose seg, selv om de ikke var helt fornøyd med danseferdighetene til guttene!

Det var alt for denne uken! Snakkes!

Nikolai

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.