Såre stumper ut på tur!

Torsdag 25 oktober: Göreme

Frukost. Sykkeltur i Red Valley før lunch. Etter lunch vert det fri sykling. Ikkje felles middag på kvelden ettersom Joar sitt kort har blitt hacket og elevar må betale middag sjølv.  

Nok en disig og forventningsfull morgen i Göreme begynte med sjekk av sykler og innkjøp av massive mengder vann og sjokolade. Etter litt fiksing, olje og triksing med syklene var alle klare og sola gjorde sin entre. Så omtrent  i det vi skulle gyve løs på oppoverbakkene ble det deilig og varmt, sånn at vi heldigvis fikk svettet godt fra oss allerede på vei opp til det første utkikkspunktet! Her stod Joar og bokstavelig talt trippet (hoppet) med sykkelen sin, klar til å lære oss diverse tekniske øvelser, i tilfelle vi på vår ville ferd ned Love Valley måtte hoppe over stein og slikt, eller slanger da.Dagens øvelser bestod av å lære seg å løfte både fram- og bakhjul, noe som var mer enn nok for oss gjennomsnittlige syklister. Noen tøffet seg derimot med et såkalt «Bunny Jump» som er et, ja…et kaninhopp,  MED sykkel.

Sara in action! Hopper da over usynlig fortauskant, men egentlig vil hun bare vifte med håret.
Dagens første tryn tildeles Elise som fikk en aha-opplevelse med bakhjulsløft og da klarte å løfte det hele 182 grader! Flink. Hun klarte uheldigvis å kare seg opp før jeg fikk snappet bilde av det hele…

I dag opererte vi for første gang med Joar-tid og ikke tyrkisk tid. Så vi gledet oss til å komme hjem før det ble mørkt, men selv Joar-tiden kan bli litt tøyelig og bøyelig når man befinner seg i Tyrkia. I Joar-tiden var det fornuftig nok lagt inn et par punkteringer, men et par var kanskje i overkant optimistisk for Red Valley…?Jeg kan avsløre at det i dag, i tillegg til rundt 6 (!) punkteringer, ble litt svinn av folk i løypa, så hvem skal ut? Jo den første ut var da Elling som klarte å knekke girveksleren, uvisst hvordan. Så da var vi bare 19 da.

Her i en såkalt punkteringspause- kjekt å ha for slitne syklister:) Lokale ATV-råtass på tur poserer for dagens blogger.

Da vi etter blod, svette og med en puls på 500 kom til toppen, var folk skikkelige klare for litt utforkjøring! Fordi resten av dagen var fritid delte klassen seg noe og forsvant litt i histen og pisten. På grunn av punkteringer og kjedetrøbbel ble vi likevel ganske samlet nedover dalen, og Sofie leder nå punkteringskonkurransen med omtrent 5 punkteringer, gratulerer! Som Torjus så fint sa, man skal jo ha 5 om dagen! Noen friskuser tok seg like så godt en runde nr. 2 opp Red Valley, noen syklet til Rose Valley, mens andre syklet rett inn på diverse restauranter for en velfortjent lunsj. Dagens splittelser i gruppa skapte visse problemer og Joar var sjeleglad for at han hadde stukket av med sykkelpumpa, hvis ikke kunne han nok ha fått heltidsjobb som dekkskifter. Noen som ikke var like glad for dette var oss som da måtte gå heele veien hjem på grunn av Sofies flate dekk. Men som Joar alltid sier hvis noen sliter, eller det oppstor problemer: «Det går bra det!» Så enkelt er heldigvis det.

Det er IKKE kult å gå på luftetur med sykkel når man ser såpass proffe ut som oss

Resten av dagen bestod for noen av enda mer sykling, men de fleste sank ned i myke sofaer, hvilte sine såre stumper og gikk fra sykkelintervaller til måltidsintervaller. Det måtte jo selvfølgelig bli litt shopping på veien også.

Måltidene lades opp med litt vindus-shopping i lokal teppebutikk. Her kunne vi visstnok få alt gratis hvis vi lærte oss 50 ord på tyrkisk utenat…Ble litt for mye for oss gitt
Det er faktisk kaldere i Göreme enn man skulle tro og gleden var stor da vi fant kule & koselige ullsokker. Ingvild er rådvill og får hjelp av den søte tyrkiske damen i butikken.

Noen satt seg ned på cafe etter Joars anbefaling og her møtte vi den ene fryden etter den andre. For det første kunne man bestille White Chocolate Moccha, trenger jeg å si mer? Balsam for sjelen! Estetikken var også kreativ og på topp.

For det andre var det pledd der OG musikk på toalettet, til alles store begeistring. Gleden ble et øyeblikk truet for Thea da hun fant ut at hun kommer til lukte tyrker når hun kommer hjem, men da Vegard (broren til Sigurd) plutselig dukket opp på cafeen ble stemningen igjen komplett!

Thea vil ikke lukte tyrker…
Vegard reunion!

Vegard ble sist sett i Olympus og vi klarer visst ikke å bli kvitt han, men godt er det, for latteren til Vegard er noe man alltid burde høre rundt seg! Han kjempet seg oppover lange bakker med sykdom og alt, for å komme seg til Göreme og dermed også til sin kjære lillebror Sigurd. Han fikk til slutt haik med en lastebilsjåfør og dermed også jobb som postbud på veien! Nå skal vi kose oss sammen her den siste dagen i den kuleste byen noen sinne!

Punkteringslisten er selvsagt oppdatert, og vi skal ikke holde spente lesere på pinebenken lenger!
Torsdag:
Thea 2
Johanne 2
Sofie 2
Nikolai 2
Torjus
Ida Johanne (muligens medvirket av Torjus og Nikolai! Saken etterforskes, og straffen blir grusom!)
Åsmund
Frida
Faruk

PS. Vi er litt forelsket i Tyrkia alle sammen, så følg med videre på vår ferd i Love Valley ned kjærlighetens stier…

Klæm fra downhill-Nico

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.