Ørsta calling

Det er nå to uker siden en gjeng reisetrøtte folkehøyskoleelever landet på Gardermoen. Bak oss hadde vi 26 dager fylt til randen med opplevelser, men foran oss ventet den normale folkehøyskolehverdagen. Kontrastene var store, en fire timers flyreise tok oss fra shorts og sommer i Istanbul, til snø og minusgrader i Norge. Vi var spente på hva de andre hadde gjort mens vi var på tur, men det viste seg at de nærmest hadde sovet seg gjennom oktober. Det norske været og mørket fikk fort samme innvirkningen på oss, men i ren folkehøyskoleånd har vi prøvd å snu denne trenden og assistentene på skolen har introdusert oss for et konsept som heter ”Holy High Five.” En hellig fem er ubrytelig, når du forsegler en avtale med en hellig fem kan du ikke trekke deg. Det har resultert i forskjellige aktiviteter som klatring i trær, både med og uten skøyter. Flere har også badet i havet og inngått en avtale om å gjøre dette minst en gang i måneden resten av året.

Demonstrering av the Holy Five resulterte i treklatring med hockeyskøyter for assistentene sin del.

Her i Ørsta er vinteren i anmarsj og snøen har lagt seg tykt på toppene i området. Noen benyttet også søndagen til å prøve ut årets første snø, og tok seg en tur på Saudehornet. Det ga mersmak og stemningen for å komme seg ut på tur blir høyere dag for dag. Om vi ikke har fått gått så mye på ski enda, er det i hvert fall blitt pratet mer enn nok om det.

Saudehornet i solskinn

Den siste uken har Master An lært oss å sloss med lang kjepp (tjeipp som det heter på sunnmørsk). Master An er professor i kampsport ved universitetet i Beijing, og er en vaskeekte kinamann. Han har vært på Møre i en måned og lært hele skolen å sloss med lang kjepp. Staurhild har dermed fått flere bruksområder enn bare maskot, og vi kan kanskje forstå hvorfor hun ble halshugget i sikkerhetskontrollen i Istanbul. I praksis var egentlig slossingen mer en koreografert ”dans” mellom to personer, med kjepp. Master An returnerte til Kina på onsdag.

Slik så det ut da vi slåss med kjepper! Akkurat dette er kinaklassen, men se for deg to av oss i steden, så blir det rett.

På torsdag var vi på karrieredag på Høgskulen i Volda, slik at vi skulle finne ut hva vi vil bli. Noen fant litt mer ut av hva de vil, andre ikke, og noen visste det fra før. De siste dagene har vi også brukt til planlegging av elevkveld. Det innebærer at vi skal underholde hele skolen på lørdagskvelden, og vi har brukt mye av fritiden vår til å øve inn det vi håper blir et variert og morsomt program. Siden det ikke er så lenge siden vi kom tilbake fra Tyrkia er naturligvis mange av innslagene på elevkvelden knyttet til tyrkiaturen vår. Selv om vi fortsatt er smålei tyrkisk mat serverte vi mat som også er tyrkiainspirert, da i form av pide (tyrkisk pizzavariant) og noe som skal minne om gözleme (tyrkiske pannekaker).

Hilsen Nikolai

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.