Magisk og litt skummelt

Tysdag 23 oktober: Göreme

Det vert tidleg ankomst i Göreme. Innsjekking på Ufuk Cave Pansion. Mulighet for eit par timar søvn. Frukost. Uthenting av syklar. Ta med ryggsekk med førstehjelputstyr, drikke, solkrem og sykkelhjelm. Innføring i sykkelteknikk i terrenget. Lang rundtur for å oppleve dei fantastiske dalane og naturen i området. 

Siste kapittel! 

Soloppgang over Göreme. En sliten nattbuss stanser, og ut tumler en hel flokk med enda slitnere elever, en lærer, en guide og en hest. Solen stiger i takt med luftballongene over himmelen, mens klassen sakte, men sikkert, stabler seg inn på dagens pensjonat. Nattens reise har tatt på, og det er en taus gjeng som samler seg rundt frokostbordet. Selv for dagens ungdom er det tydeligvis ikke bare-bare å krysse landet i et bussete.

Koseguttene Torjus og Daniel

Usunne temperaturforskjeller, plutselig musikk, stirrende lokale reisende og lite plass gjorde sitt til at det var med smale øyne vi slurpet i oss morgenkaffen i dag. Vi hadde håpet på å få tatt igjen litt sårt tiltrengt søvn da vi kom frem, men ettersom at hotellet ikke var helt klart for oss da vi kom, fikk det bli med tanken. Likevel, humøret steg i takt med blodsukkeret, og en time senere var hele klassen ferdig oppstilt med sykkelklær og spreke tohjulinger. Vi tok sikte på et fint område for sykkelteknikkøving, og tilbrakte formiddagen med å lære om oppoverbakker og nedoverbakker og bremser og humper og tornebusker. Etter en avsluttende runde med «hermegås», begynte de fleste å føle seg sikre på hva som er bak og frem på en terrengsykkel, og vi satte avsted mot turens første ordentlige utforbakke.

Ingvild med god stil på sykkel!

Naturen i denne regionen er skapt av vulkanutbrudd og erosjon, og over alt finnes det naturlige daler som slynger seg mellom steinformasjonene. Stiene her er som skapt for terrengsykkel, og terrengsykkel er som skapt for å utforske dette unike området. Vinn/vinn-situasjon for oss, og den første smale dalen vi fikk suse gjennom heter Love Valley. Formene vi kjører forbi her kan lett gi en del upassende assosiasjoner, og uformelt kalles dalen for Dick Valley (er det lov å skrive på en blogg? Burde vi ha aldersgrense?).

Dette er ikke det barnsligste bildet som ble tatt i dag.

Prisen for dagens fall tildeles Nikolai, som midt i Love Valley begynte å lure på hva bakken luktet. Han hadde tilsynelatende akkurat klart en veldig bratt bakke, men akkurat da vi trodde faren var over slo han en stilig salto og landet på et ikke særlig mykt gress. Han slapp unna uten livstruende skader, men litt merker ble det da. Gutten har slått skulderen og skrapet leggen, og også slått seg en plass til. Men det siste såret, det får bare gutta se.

Lunsjen i dag var et fantastisk, fireretters (!) måltid på en veldig tyrkisk restaurant, og da alle var mette og fornøyde, bar det ut i løypene igjen. Nå utforsket vi Red Valley, en av de absolutt flotteste (har ikke hørt noen protestere) rutene i området. Løypen er mer krevende enn den første vi syklet i dag, men belønner deg til gjengjeld med en lang og morsom løype, som inneholder de fleste elementer, inkludert sykling inn og ut av naturlige tunneler i fjellet. God stemning i sykkelgjengen vår!

Sara og Staurhild sykler fryktløst

På slutten av løypen ledet Faruk an inn i en ny rute, Rose Valley, men til toppen av den kom bare halve klassen. Den andre halvparten, Joar inkludert, mistet vi på veien. Vi lette og ropte, men fant hverandre aldri igjen, så en utslitt og fornøyd gjeng måtte møtes på hotellet på kvelden istedenfor. Ingen skade skjedd, men den første gruppen måtte love dyrt og hellig at også de bortkomne skulle få utforske mysteriene i rosedalen på et senere tidspunkt.

Typisk landskap. Tyrkia, eller månen?
Göreme by

I programmet for turen vår, er det terrengsykling vi skal drive med her i Cappadocia. Det er mulig det hadde vært på sin plass med en liten tilføyelse, for i tillegg til sykling er det en annen aktivitet som vi driver med omtrent like mye. Nemlig dekkskift. Det er en spesiell plante i området som har lagt oss for hat, og som sprer piggene sine overalt der vi sykler. For at leserne hjemme ikke skal tro at vi bare overdriver, vil vi offentliggjøre en oppdatert liste over antall punkteringer hver dag, rett her på bloggen! Stay tuned!

Tirsdag: 
Johanne
Petter 2
Elling 2
Ida Johanne
Sofie
Mathilde

Nå skal det soves, endelig! Nye krefter må finnes før videre sykling i morgen 🙂

Hoppsannhei fra Ida Johanne!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.